Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG: interviu…

Citiți joi în ZdG: interviu cu prim-ministra Gavrilița, detalii despre toți procurorii generali ai R. Moldova din cei 30 de ani de independență și ce spune diaspora despre vaccinare anti-COVID

Sursa foto: ZdG

În ediția ZdG de joi, 26 ianuarie, găsiți un interviu cu prim-ministra Natalia Gavrilița în care a vorbit, despre necesitatea celor mai recente restricții antiCOVD, trecerea școlilor în regim online și necesitatea prezentării certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19 în aproape toate spațiile închise, cu câteva excepții. Biserica e printre instituțiile care nu a fost vizată în ultima hotărâre a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică. Am discutat cu prim-ministra și despre cealaltă criză majoră cu care se confruntă R. Moldova, cea a gazelor naturale. Natalia Gavrilița a fost întrebată despre încrederea pe care o are în șeful de la Moldovagaz și dacă consideră că acel contract semnat cu Gazprom nu este în detrimentul R. Moldova. Prim-ministra a vorbit inclusiv despre activitatea Guvernului și a miniștrilor, despre posibile remanieri guvernamentale, dar și despre faptul că încrederea în guvernare scade.

În paginile ziarului mai citiți mâine un articol complex despre toți procurorii generali ai R. Moldova din cei 30 de ani de independență. Ce fac și ce averi (nedeclarate) au agonisit în toată această perioadă.

Tot mâine la rubrica „Diaspora” citiți un articol despre ce spune diaspora despre vaccinare anti-COVID.

De asemenea, în paginile ziarului găsiți un reportaj din satul Slobozia Mare din Cahul, unde am fost ca să vedem cum se descurcă oamenii cu plata facturilor la gazele naturale. Vă povestim despre cum, de voie, de nevoie, sătenii revin la vremurile de altădată și se gândesc că vor trece la soba cu lemne.

Mâine, în ziar, citiți un articol informativ despre cancerul de col uterin. Găsiți aici informații despre factori de risc, prevenirea și depistarea bolii.

Anchete: Toți procurorii generali: Averi, ocupații și (unele) secrete

Reporter special: Însărcinate și neprotejate în fața fake-urilor. Fricile viitoarelor mame, amplificate de conturi false pe rețelele de socializare

Diaspora: Diaspora despre vaccinare: „Nu am vrut să ajung la Terapie Intensivă. Nu am vrut să-i pun în pericol pe cei dragi”

Justiție: Justiția și anticorupția: Evoluții în 2021 în viziunea Transparency International – Moldova

Viața redacției: De ce ZdG costă 6 lei? Și ce facem cu ei?

Cititorul de Gardă: „Am patru întrebări către ministra de Interne”

Trăind de Gardă: O casă în dar de la Episcop

Exclusiv: Interviu cu prim-ministra Natalia Gavrilița – „Într-adevăr, sunt timpuri dificile”

Viața satului: „Eu nici noaptea nu dorm. Stau și mă gândesc la factura asta”

Sănătate: Cancerul de col uterin: factori de risc, prevenirea și depistarea

Editorial

Petru Grozavu: Ucraina, SONDAJ un Afganistan al Europei?

Aneta Grosu: O indemnizație de merit – cât trei pensii ale unui chirurg notoriu

Laura Cătărău: O față ascunsă a pandemiei: copiii cu autism și familiile lor