Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG: detalii…

Citiți joi în ZdG: detalii despre cele 7 milioane de lei pe an – chiria sediului ANRE, ce ajung la un om de afaceri cercetat penal, interviu cu ministrul Apărării și detalii despre activitatea instituției Avocatului Poporului

În ediția ZdG din 10 februarie, găsiți o anchetă despre sediul pe care îl închiriază Agenția Națională pentru Reglementare Energetică, o clădire luxoasă, cu cinci etaje, aproape de centrul Chișinăului. Astfel, aflați despre cum a ajuns Agenția să închirieze imobilul nou construit care aparține președintelui Federației de Judo din R. Moldova, figurant într-un dosar penal și acuzat anterior pentru legăturile sale cu lumea criminală. Și totodată vedeți ce sume virează lunar ANRE în conturile acestuia.

În contextul tensiunilor la granița Ucrainei cu Rusia, dar și al problemelor la nivel național, găsiți un interviu cu ministrul Apărării al R. Moldova despre securitatea regională, capacitatea R. Moldova de a rezista unor eventuale atacuri, precum și despre capacitatea Guvernului de a înfrunta încă o criză, pe lângă cea pandemică și cea a gazului.

În paginile ziarului de mâine mai citiți un articol complex în care vă prezentăm detalii despre activitatea instituției Avocatului Poporului. ZdG a discutat cu noul Ombudsman despre prioritățile sale și despre cele mai des încălcate drepturi în R. Moldova.

Tot mâine vă prezentăm cronologia desemnării criticate și explicațiile lui Dorin Recean, ex-ministru de Interne în Guvernul Filat, care a fost numit recent în funcția de consilier prezidențial.

Totodată, în paginile ziarului citiți despre cum o fostă învățătoare din Chișinău este „condamnată” să trăiască cu 15 lei pe zi, din cauza facturii la gaz.

Mâine, în ziar, citiți și un articol informativ despre cancer, din care aflați informații despre factori de risc,  prevenirea și depistarea bolii.

Anchete: 7 milioane de lei pe an – chiria sediului ANRE. Banii ajung la un om de afaceri cercetat penal

Dosar: „Adu-l și eu o să-l trăsnesc cu capul de asfalt”. Cronologia unei desemnări criticate și explicațiile lui Recean, ex-ministru de Interne în Guvernul Filat, după numirea în funcția de consilier prezidențial

Reporter special: „Cetățeanul trebuie să știe că atunci când ajunge în instanță, chiar dacă a pierdut procesul, totul a fost corect și echitabil”

Diaspora: Diaspora despre vaccinare: „Nu am vrut să ajung la Terapie Intensivă. Nu am vrut să-i pun în pericol pe cei dragi”

Justiție: Justiția și anticorupția: Evoluții în 2021 în viziunea Transparency International – Moldova

Viața redacției: De ce ZdG costă 6 lei? Și ce facem cu ei?

Cititorul de Gardă: „Am patru întrebări către ministra de Interne”

Trăind de Gardă: „Deputații, judecătorii și procurorii nu ar fi ajuns în acele fotolii, dacă nu aveau și ei o învățătoare de clasele primare”

Exclusiv: Interviu cu Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării al R. Moldova – „Fiind o țară neutră, nu putem miza pe nimeni. Noi trebuie să mizăm pe noi”

Viața satului: „Cimitirul de pesticide” din Slobozia Mare: între temerile localnicilor și concluziile experților

Descoperiri: Ochelari pentru nevăzători în locul câinilor ghizi: „Îmi place la nebunie să creez lucruri care îi pot face pe oameni să zâmbească”

Sănătate: Cancerul – o maladie tăcută: diagnosticul, tratamentul, prevenirea

Editorial

Petru Grozavu: Aveți a vă reproșa ceva, dna Tauber?

Alina Radu: Deputații îmbogățiți ilicit. Cine i-a învățat să se vândă?

Laura Cătărău: Dizabilitatea nu e o glumă