Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG: „Construcția…

Citiți joi în ZdG: „Construcția agricolă” cu bazin și casă de locuit cu două niveluri a unui fost deputat, interviu cu Andrei Spînu despre criza energetică și detalii noi despre „Chișinău Arena”

În ediția din 10 noiembrie a Ziarului de Gardă citiți despre așa-zisa „construcție agricolă” cu bazin și casă de locuit cu două niveluri de la marginea pădurii a unui fost deputat. Ancheta dezvăluie că în realitate, terenul care găzduiește acum proprietatea fostului deputat, a fost „rupt” din Fondul forestier printr-un șir de tranzacții suspecte. După scenarii similare, în ultimii ani, Fondul forestier al Republicii Moldova a pierdut și alte terenuri, cu o suprafață cumulată de circa 5 ha. 

În paginile Exclusiv, găsiți un interviu cu viceprim-ministrul R. Moldova, Andrei Spînu, despre criza energetică și soluțiile pe care le caută autoritățile de la Chișinău. 

În ziarul de joi mai găsiți un reportaj despre fenomenul pedofiliei din R. Moldova. Aflați ce poate face familia, școala, comunitatea pentru a preveni abuzurile sexuale în cazul copiilor. 

În pagina Trăind de Gardă, mai mulți săteni din satul Costești, raionul Ialoveni, se plâng că nu au acces la apă potabilă după ce, un consătean ar fi obținut ilegal un teren și astfel, practic ar fi privatizat ilegal și o fântână arteziană, construită de Primăria Costești și care urma să aprovizioneze cu apă o parte a satului. 

ZdG a discutat și cu Jacqueline O’Neill, Ambasadoarea Canadei pentru Femei, Pace și Securitate. 

Mai citiți despre cum prin intermediul serviciului mobil de asistență psihosocială a refugiaților „Pidtrimka”, implementat de CNPAC, copiii și familiile refugiaților află și învață lucruri noi. 

ACTUAL: 16,5 milioane de lei pentru drumul de acces către Chișinău Arena. Lucrările au început. În decembrie ar putea fi organizat primul eveniment

ANCHETE: „Construcția agricolă” cu bazin și casă de locuit cu două niveluri de la marginea pădurii a unui fost deputat. În ultimii ani, prin scenarii similare, suprafața Fondului forestier s-a redus cu 5 hectare

CITITORUL DE GARDĂ: Protestatari întreținuți de stat

TRĂIND DE GARDĂ: Calvarul unor săteni din Costești care luptă pentru apă potabilă – o fântână arteziană care a fost construită de primărie, fără să știe, pe terenul atribuit anterior unui sătean

REPORTER SPECIAL: Pedofilia: ce trebuie să știe copiii și adulții

EXCLUSIV: Interviu cu viceprim-ministrul R. Moldova, Andrei Spînu, despre criza energetică și soluțiile pe care le caută autoritățile de la Chișinău: „Dacă această criză ne învață ceva, ne învață că nu am făcut lucrurile la timp. Sunt sigur că, după această criză, vom ieși mult mai puternici”

REALITATEA: Cu ajutorul „Pidtrimka”, unor copii refugiați au învățat prima dată să scrie cuvântul „mama”

INTERVIU: Moldova a arătat că e cu adevărat puternică, chiar dacă se află într-o situație destul de vulnerabilă

WEEKEND: Votat în lectură finală: bursele sportivilor de performanță vor fi dublate

OPINII:

Petru Grozavu: Întrebarea zilei pentru PAS: De ce?

EDITORIAL:

Aneta Grosu: De Hramul Orheiului, „Laringita” l-a cruțat pe Marcel Pavel

Lewis Arrington: Un american despre Moldova