Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi, în ZdG

Citiți joi, în ZdG

În numărul de joi al ZdG, citiți un interviu exclusiv cu un etnic rus care a contribuit la edificarea Independenței R. Moldova și în care povestește despre Frontul Popular, viața din diaspora și tricolorul românesc pe care l-a luat cu sine în SUA.

Tot mâine, aflați cum arată casa noului șef interimar al IGP, pe care susține că a cumpărat-o 45 de mii de euro, dar și cum comentează achiziția respectivă pentru ZdG.

De asemenea, găsiți în acest număr detalii pe care ZdG le-a discutat cu reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Ministerului Justiției și ai Parlamentului, ca să identifice soluțiile propuse de aceștia pentru deblocarea activității Plenului Curții Supreme de Justiție. Vedeți, în acest material, cine sunt și cum pot să obțină patru judecători, propuși de CSM vechiului Parlament, promovarea la CSJ, cu voturile noului Legislativ.

Totodată, puteți citi în numărul de mâine un reportaj din satul Ruseștii Noi, Ialoveni, unde am identificat mai mulți cetățeni care în 1991 au cerut, în PMAN, independența R. Moldova. Ei ne-au vorbit despre amintirile și regretele lor, despre cum văd R. Moldova acum și la ce speră în viitor.

Anchete: Cum arată casa noului șef interimar al IGP, pe care susține că a cumpărat-o cu 45 de mii de euro

Exclusiv: „Dacă guvernarea actuală va deziluziona, istoria R. Moldova ar deveni imprevizibilă” Interviu cu Victor Grebenșcicov, etnic rus care a contribuit la edificarea Independenței R. Moldova

Reporter Special: „30 de ani e destul de mult pentru un popor, ca să zacă în dezamăgire”

Societate: TI-Moldova despre acțiunile anticorupție și cele din sectorul justiției, incluse în Programul de activitate al Guvernului „Moldova vremurilor bune”

Justiție: Promovarea la CSJ. Cine sunt și cum pot să obțină patru judecători, propuși de CSM vechiului Parlament, promovarea la CSJ, cu voturile noului Legislativ?

Impact: Fostul pădurar care a dezvăluit furturile de lemn din pădurile Moldovei face noi declarații și cere implicarea șefei statului

Viața redacției: Ce solicită noii guvernări ONG-urile din domeniul mass-media din R. Moldova?

Editorial: 

Aneta Grosu: Cine iese pe podium?

Alina Radu: Afganistanul moldovenesc

Petru Grozavu: De 30 de ani fără Transnistria