Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În numărul din 11 martie al ZdG, aflați, în cadrul unei anchete, detalii despre neregulile care au dus la falimentul Căii Ferate, entitate ai cărei angajați își tot reclamă de câteva luni plățile salariale. 

La un an de când a fost atestat primul caz pozitiv de COVID-19 în R. Moldova, citiți un reportaj de la Institutul de Medicină Urgentă, despre ce s-a schimbat, între timp, în activitatea medicilor, cum trec peste trauma pierderii colegilor și pacienților, de ce aleg să se vaccineze și ce părere au despre modul în care a fost gestionată pandemia în R. Moldova. 

Tot mâine, puteți citi în ZdG un interviu cu părintele Andrei Rusu, de la Biserica „Sf. Dumitru”, în care povestește despre cum a ajuns în secția COVID a Spitalului Clinic Republican, despre internarea la Terapia Intensivă și cum aceasta i-a schimbat percepțiile asupra vieții, despre ce l-a ajutat să reziste, în tot acest timp, și problemele de care se plâng în această perioadă enoriașii. 

De asemenea, în acest număr vedeți cum dezvăluirile ZdG au determinat organele de justiție să se autosesizeze în două cazuri. Iar la rubrica „Clinica Juridică”, aflați despre cine și în ce condiții poate beneficia de indemnizația unică pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19.

Totodată, citiți în acest număr despre cum au apărut iurte într-o localitate din Călărași și cum un moldovean stabilit în SUA a ajuns să lucreze pentru Boeing.

Anchete: Calea Furată a Moldovei. Drumul spre faliment

Reporter Special: Un an mai târziu. Mărturiile medicilor de la Urgențe: „Noi trăim ceea ce a trăit Italia primăvara trecută”

Exclusiv: Zilnic murea cineva acolo. Interviu cu părintele Andrei Rusu de la Biserica „Sf. Dumitru” din Chișinău

Un an de COVID: Împreună. Inițiative care ne-au învățat solidaritatea pe timp de pandemie

Impact: Dosar penal după ce ZdG a dezvăluit cum primarul unui sat din Hâncești și-a făcut drum până la poarta casei din banii destinați proiectului „Drumuri bune pentru toți”

ANI s-a autosesizat după două articole ale ZdG 

Reporter Special: Un an mai târziu. Mărturiile medicilor de la Urgențe: „Noi trăim ceea ce a trăit Italia primăvara trecută”

Între Est și Vest: Iurtele de la Leordoaia. Locul unde poți cunoaște cultura și bucătăria kârgâză

Diaspora: Un moldovean la Boeing: „Aici, în fiecare zi înveți ceva nou”

Clinica Juridică: Indemnizația unică pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19. Cine poate beneficia și în ce condiții

Opinie: Antonio Guterres, secretar general al ONU: Criza cu chip de femeie

Editorial: Vlada Ciobanu: Un an de pandemie în Chișinău

Puteți perfecta un abonament ZdG la orice oficiu poștal, dar și online pe Abonare.md.

Am lansat și un cont pe Patreon, unde cu o o contribuție de 2, 5 sau 10 dolari pe lună, puteți pune umărul la supraviețuirea și dezvoltarea jurnalismului de investigație independent din R. Moldova.