Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În ediția din 19 septembrie a Ziarului de Gardă găsiți un supliment special, dedicat împlinirii a 100 de zile de la învestirea guvernului condus de Maia Sandu. Aflați cum caracterizează miniștrii, liderii fracțiunilor parlamentare, analiștii politici, dar și oamenii simpli primele 100 de zile ale guvernării actuale și care sunt reușitele și nereușitele acesteia.

De asemenea, cititorii vor avea ocazia să afle care au fost cele mai importante dosare pornite de procuratura generală în ultimele 100 de zile, unul dintre ele soldat cu reținerea deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova de la Partidul Șor.

Ziarul de mâine aduce detalii noi și din dosarele judecătorilor implicați în așa numitul laundromat. La trei ani de la reținerea a 16 magistrați, învinuiți de pronunțarea cu bună știință a unor hotărâri contrare legii în dosarul spălării a aproximativ 20 de miliarde de dolari prin intermediul instanțelor de judecată din R. Moldova, dosarele acestora se perindă de la o instanță la alta, fără să fie emise sentințe.

„Jurnalul morții unui înger” – este titlul unui text răvășitor scris de Iulia Lis, bunica fetiței decedate la 12 februarie 2019, la Spitalul din Rezina, din motive neelucidate încă.

Tot în paginile ziarului găsiți un articol explicativ despre firmele offshore, o cronică a celor mai importante știri din ultimele zile, dar și crâmpeie din discursul ambasadorului SUA ținut în fața studenților facultății de drept a Universității de Stat din Moldova. Diplomatul le-a vorbit studenților despre reforma justiției, transparență, dar și despre relațiile țării pe care o reprezintă cu fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Actual:  Judecătorii din LAUNDROMAT, de trei ani fără sentințe

Dosar: Jurnalul morții unui Înger

SUPLIMENT: 100 de zile pentru adaptare…

  • Guvernul Sandu la 100 de zile: Cum își apreciază miniștrii activitatea
  • Dosarele de rezonanțăale ultimelor 100 de zile

Zona publică: Ambasadorul SUA în dialog cu tinerii de la Drept: despre justiție, integritate și Plahotniuc

Diaspora: Cum e să lași R. Moldova în urmă și să devii parte a diasporei

Trăind de gardă: Valentina Brâncoveanu: mai bine în „Cuibușor” decât în colivie

La marginea Europei: Zonele offshore, explicate

EDITORIALE

Alina Radu: 100 de zile de șantier: Cum să (nu) dezoligarhizezi Moldova?

Aneta Grosu: Femeile arestate și recuperarea miliardului

Petru Grozavu: „100 de zile” cu procuror în Parlament