Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cine este noul director al…

Cine este noul director al Agenției Moldsilva

Dumitru Cojocaru a fost numit în funcția de director al Agenției Moldsilva. Acesta a fost desemnat în urma unui concurs organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Noul director a fost prezentat colectivului agenției, astăzi, 24 iauarie, în cadrul unei ședințe.

„Noul director desemnat are o experiență de muncă în domeniul administrării fondului forestier și administrației publice, de peste 35 de ani, deține capacități în domeniul managementului forestier, management financiar, precum și este un bun coordonator al activității organizațiilor”, a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

Noul director a absolvit Institutul Silvico-tehnic din orașul Voronej, Federația Rusă în anul 1980, apoi în 1996 a fost instruit la Școala superioară de management din orașul Celle, Germania, este licențiat în drept economic.

Pe parcursul anilor a deținut mai multe funcții, acumulând o experiență de muncă în domeniu de peste  treizeci și cinci de ani. Anterior, a deținut funcții în domeniului turismului și serviciilor hoteliere, administrației publice centrale și locale și administrării fondului forestier de stat.

Anterior, funcția de director al Agenției Moldsilva a fost ocupată de Valeriu Caisîn, membru al Biroului raional PAS la Strășeni. Potrivit reprezentanților ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Valeriu Caisîn a depus cerere de demisie din propria inițiativă.