Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cinci mii de adulți au…

Cinci mii de adulți au început cursurile de învățare a limbii române. Precizările MEC despre ceilalți solicitanți ai programului

Sursa: Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova/Facebook

Aproximativ cinci mii de persoane din cele peste 12 mii care s-au înscris la Programul național de limba română au început cursurile, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Ceilalți solicitanți vor începe formările în lunile iulie și septembrie.

La sfârșitul programului, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Ținând cont că la ediția din acest an s-au înscris un număr record de persoane, dublu comparativ cu anul trecut, Ministerul Educației și Cercetării a identificat alte peste 120 de cadre didactice care, din 15 aprilie, au început sesiuni de instruire pentru a deveni formatori în cadrul Programului”, se arată în nota informativă emisă de minister.

Programul național de studiere a limbii române este rezervat adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română „de la zero”. Pentru ediția din anul curent a Programului, Ministerul Educației și Cercetării a alocat 10 milioane de lei.

Un număr record de peste 12 700 de persoane s-au înscris pentru circa 5 000 de locuri disponibile în cadrul Programului național de studiere a limbii române, ediția 2024, lansat de MEC și destinat adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero. 

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) va finanța instruirea pentru toate cele peste 12 mii de persoane care s-au înscris la ediția din anul 2024 a Programului Național de studiere a limbii române.