Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cetățenii din diasporă pot verifica…

Cetățenii din diasporă pot verifica în timp real secțiile de votare la care s-au format cozi

Cetățenii din diasporă pot verifica în timp real care este situația la secțiile de vot din afara țării. Prezența cozilor sau lipsa acestora poate fi verificată pe pagina Diaspora.Voteaza.md, o aplicație creată pentru a facilita accesul pentru exercitarea dreptului la vot.

Pe site-ul Diaspora.Voteaza.md puteți selecta țara în care preconizați să votați și să vizualizați lista secțiilor de votare. În dreptul fiecărei secții se află câte o bulină care indică accesibilitatea în fiecărei secții:

  • roșu – sunt cozi cu peste 100 de persoane;
  • galben – se formează aglomerații de 50 – 100 persoane;
  • verde – secție accesibilă, cozile fiind de până la 50 de persoane.

În prezent, potrivit datelor de pe Diaspora.Voteaza.md, sunt înregistrate aglomerații în 43 de secții de votare.

În cazul secției de votare din Frankfurt pe Main, Germania, CEC face apel către toți alegătorii care se află încă în așteptare să folosească posibilitatea de a vota la una din secțiile de votare mai puțin solicitate din orașele: Stuttgart, Kassel, Strasbourg.

Pe pagina Diaspora.Voteaza.md pot fi găsite șiinformații despre secțiile de votare, așa ca: adresa fizică, numele instituției sau clădirii în incinta căreia este deschisă acea secție. Mai mult ca atât, pe acest site poate fi găsită întreaga listă a secțiilor de votare care sunt organizate peste hotarele Republicii Moldova – grupate pe țări, în ordine alfabetică.