Principală  —  IMPORTANTE   —   Cetățeanul R. Moldova, care a…

Cetățeanul R. Moldova, care a decedat într-un accident aviatic în Sudan, a fost angajat al companiei Air Moldova

Foto: Air Moldova

Cetățeanul R. Moldova, care a decedat într-un accident aviatic în Sudan, a fost angajat al Air Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de către reprezentanții companiei aeriene private.

Anatolie Ungureanu a fost tehnician aviație din anul 1991 și a activat „cu dedicație și pasiune” în cadrul Air Moldova, încă de la fondarea acesteia, potrivit companiei aeriene.

„Cu profund regret, confirmăm vestea tragică despre decesul colegului nostru, în accidentul aviatic din Sudan. Colegul nostru, Anatolie Ungureanu a fost tehnician aviație din anul 1991 și a activat cu dedicație și pasiune în cadrul companiei aeriene Air Moldova, încă de la fondarea acesteia.

A fost unul dintre cei mai destoinici specialiști care a stat la bazele Aviației Civile a R. Moldova. Un coleg de încredere și un specialist iscusit cu o experiență de peste 30 de ani. Îndurerată, echipa Air Moldova transmite sincere condoleanțe familiei. Zbor lin, drag coleg (…)”, se spune într-o postare pe Facebook a Air Moldova.

Un cetățean al R. Moldova a decedat într-un accident aviatic în Sudan. Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău (MAEIE) a confirmat informația pentru Ziarul de Gardă.

„Confirmăm faptul că un cetățean al R. Moldova a decedat în urma unui accident aviatic în Sudan. Rudele acestuia au solicitat asistență pentru repatrierea corpului, iar responsabilii consulari din cadrul MAEIE depun efortul necesar pentru a acorda ajutor”, au precizat cei de la MAEIE.

Este vorba despre accidentul produs pe 23 iulie în Sudan, când un avion civil s-a prăbușit pe aeroportul din Port Sudan din cauza unei defecțiuni tehnice. Nouă persoane au decedat, inclusiv patru militari, a anunțat duminică armata sudaneză, scrie Reuters. Armata a mai adăugat într-un comunicat că un copil a supraviețuit accidentului.