Principală  —  IMPORTANTE   —   Cetățenii R. Moldova vor putea…

Cetățenii R. Moldova vor putea călători fără vize în Brazilia, după ce Senatul Braziliei a ratificat Acordul privind abolirea vizelor de scurtă şedere pentru titularii de paşapoarte ordinare

În curând, cetățenii R. Moldova vor putea călători fără vize în Brazilia, după ce Senatul Braziliei a ratificat Acordul între Guvernul R. Moldova şi Guvernul Republicii Federative Brazilia privind abolirea vizelor de scurtă şedere pentru titularii paşapoartelor ordinare, întocmit la Chişinău la 9 decembrie 2013, anunță Ambasada R. Moldova în SUA.

Acordul va intra în vigoare după 90 de zile de la data recepţionării notificării părții braziliene în scris prin canale diplomatice despre îndeplinirea procedurilor interne, menționează reprezentanții misiunii diplomatice.

Pe site-ul oficial al Senatului Braziliei scrie că Senatul a ratificat miercuri, 24 noiembrie curent textul Acordului dintre Brazilia și R. Moldova privind scutirea de vize de scurtă ședere pentru deținătorii de pașapoarte comune (PDL 988 /2021). 

Nu sunt necesare vize pentru a intra, tranzita și părăsi teritoriul celor două țări. Potrivit textului, călătorii cu scop turistic și de afaceri dintr-o țară vor avea voie să rămână în cealaltă țară pentru o perioadă de până la 90 de zile, la fiecare șase luni. Vizitatorul nu va putea exercita activitate remunerată pe teritoriul țării vizitate.

Parlamentul R. Moldova a ratificat Acordul dintre Guvernul R. Moldova şi Guvernul Republicii Federative Brazilia privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii de pașapoarte ordinare prin Legea Nr. 15 din 27.02.2014.