Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cele opt instituții de învățământ…

Cele opt instituții de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană se pregătesc pentru noul an școlar. Chișinăul dă asigurări că va depune eforturile necesare pentru „buna funcționare a acestor școli”

Imagine simbol

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării și ai Biroului politici de reintegrare au desfășurat o ședință de lucru cu participarea directorilor și a unor cadre didactice din cele opt instituții de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană.

În cadrul ședinței, potrivit Biroului politici de reintegrare, directorii celor opt instituții de învățământ au informat reprezentanții Chișinăului despre realizările obținute în anul de studiu 2021-2022, dar și obiectivele planificate pentru noul an școlar.

„Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a fost informat despre mersul implementării proiectelor finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022, principalele realizări obținute de către instituțiile de învățământ în anul de studiu 2021-2022, dar și obiectivele planificate pentru noul an școlar”, anunță Biroul politici de reintegrare într-un comunicat.

Totodată, în ceea ce privește pregătirile pentru noul an școlar, au fost puse în discuție dificultățile cu care se confruntă cele opt școli cu predare în limba română și posibile modalități de intervenție întru soluționarea acestora.

În acest sens, au fost date asigurările deplinei deschideri din partea Biroului politici de reintegrare și a Ministerului Educației și Cercetării „privind depunerea tuturor eforturilor necesare pentru asigurarea bunei funcționări a acestor școli, fiind convenită menținerea și în continuare a unui dialog activ în interesul elevilor, profesorilor și a desfășurării unui proces educațional calitativ”.