Ce spune ambasadorul UE în R. Moldova despre jurnalismul de investigație?

În contextul unei vizite la ZdG, ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko a vorbit despre importanța jurnalismului de investigație în zilele noastre. În opinia sa, munca jurnaliștilor de investigație contribuie la consolidarea unei societăți în care toți cetățenii să se simtă egali în fața legii. 

„Jurnaliștii de investigație stau în prima linie pentru ca adevărul să fie adus oamenilor. Și așa cum cresc posibilitățile celor care au în mână mijloace de decizie politice și economice, trebuie să fie și mai prezenți, și mai activi cei care și-au luat ca misiune acest control al puterii, pentru că numai ei pot să asigure informarea corectă a cetățenilor, și atunci și cetățenii să se simtă egali în fața legii”, a spus Michalko.

Peter Michalko a preluat mandatul de șef al Delegației Uniunii Europene în R. Moldova în septembrie 2017, anterior, această funcție a fost deținută de Pirkka Tapiola. În perioada 2007-2011, Michalko a fost consilier politic al reprezentantului special al UE în R. Moldova, Kalman Mizsei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *