Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ce să faci cu pomul…

Ce să faci cu pomul de Crăciun după sărbători? Îndemnul autorităților municipale

Operaţiunea „cum scăpăm de bradul de Crăciun”, după sărbători, este în plină desfăşurare, cel puțin în capitală. În acest context, responsabilii de la Direcția Locativ-Comunală şi Amenajare îndeamnă locuitorii capitalei că pomii care au fost utilizați în perioada sărbătorilor de iarnă să fie depozitați în mod separat în preajma platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere, amenajate în oraș, iar serviciile de profil din cadrul Primăriei îi vor colecta centralizat și transporta pentru reciclare la o platformă de pe strada Ghidighici 3.

Totodată, agenții economici, organizațiile și instituțiile de pe teritoriul orașului Chișinău sunt îndemnați să transporte în mod separat, brazii utilizați de către aceștia în cadrul sărbătorilor de iarnă, la adresa menționată.

Brazii vor fi tocați, iar rumegușul va fi utilizat de către Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, în calitate de mulci pentru plantațiile de trandafiri ( pentru a împiedica creșterea buruienilor ), dar și ca îngrășământ organic pentru plante.