Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Când vor fi reconstruite punctele…

Când vor fi reconstruite punctele de trecere de la frontiera moldo-română și când va fi inițiat controlul în comun

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 14 noiembrie, proiectul hotărârii de Guvern cu privire la aprobarea Strategiei naționale de management integrat al frontierei de stat pentru perioada 2018-2023 și a Planului de acțiuni pentru anii 2018-2020 privind implementarea acesteia până la 1 decembrie 2020. 

Planul de acțiuni prevede inițierea controlului în comun la frontiera moldo-română în trimestrul III al anului viitor și reconstrucția punctelor de trecere la frontiera moldo-română spre sfârșitul anului 2020.

Proiectul dedicat reconstrucției punctelor de trecere face parte din cadrul Programului operațional comun România Republica Moldova 2014 – 2020. Pentru implementarea acestuia ar urma să fie alocate 107,2 milioane de lei, dintre care 68,9 milioane din surse externe.

Lucrările de construcție a punctului de trecere a frontierei „Palanca”, operat în comun de autoritățile de frontieră moldo-ucrainene ar urma să fie finalizate, potrivit Planului de Acțiuni, la sfârșitul acestui an. Bugetul proiectului de reconstrucție a PTF Palanca se cifrează la 5,56 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane sunt acordate de Uniunea Europeană, iar 1,06 mln euro – de Guvernul Republicii Moldova.