Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Când se va muta Igor…

Când se va muta Igor Dodon în clădirea renovată a Președinției

Deși clădirea Președinției a fost oficial inaugurată în octombrie curent, președintele și echipa sa nu s-au mutat încă în noul sediu. Întrebat de jurnaliști când totuși se va muta în clădirea renovată, șeful statului a declarat că acest lucru se va întâmpla după ce Președinția va fi sfințită de Mitropolitul Vladimir.

„Clădirea prezidențială care a fost restaurată recent, 7-8 ani a stat fără căldură. Am avut acolo și o emisiune cu cineva din reprezentanții mass-media și a înghețat doamna care a fost cu mine, pentru că era destul de frig. Acum deja clădirea este pregătită. Pe 19 decembrie cel mai probabil va avea loc sfințirea acestui edificiu de către Mitropolitul Vladimir”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, președintele a ținut să precizeze că pe data de 20 decembrie va prezenta darea de seamă pentru primii doi ani de mandat, iar conferința de presă va avea loc în clădirea renovată a Președinției.

„Se muncește și se va munci în continuare. Mulțumesc partenerilor din Turcia care au grijă și fac și curățenie acolo”, a conchis președintele.

La 19 februarie curent, au început lucrările de reparație a edificiului Președinției R. Moldova, devastat în urma protestelor din 7 aprilie 2009. Costul total al proiectului, de circa 10 milioane de euro, a fost achitat integral de Guvernul Turciei și a inclus atât reparația sediului, cât și mobilierul necesar. Edificiul Președinției a fost inaugurat în timpul vizitei în R. Moldova a președintelui turc Recep Erdogan. Președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu o poziție de statalist convins, pro-rus și apărător al ortodoxiei, i-a cerut lui Erdogan să sponsorizeze reabilitarea clădirii încă iulie 2017, în cadrul vizitei sale la Ankara. În niciuna dintre aparițiile sale publice, însă, Igor Dodon nu a spus în ce condiții președintele unui stat străin se angajează să investească bani în edificiul care găzduiește șefia unei alte țări sau ce avantaje ar obține în schimb. Dimpotrivă, Dodon susține că repararea clădirii Președinției nu prevede nimic în schimb.