Principală  —  IMPORTANTE   —   „Cămara Fest”: În august, agricultorii…

„Cămara Fest”: În august, agricultorii te invită să pui la borcan și în congelator din roada pe care au strâns-o

În sâmbetele din august, agricultori și artizani invită locuitorii Chișinăului și nu doar la „Cămara Fest”. Astfel, pe 1, 8, 15, 22 și 29 august în Scuarul Catedralei Mitropolitane vor putea fi cumpărate direct de la producători zmeură, struguri, mure, prune timpurii, aronia, goji, migdale, de rând cu alte produse, cum ar fi mierea, ceaiurile și vinurile. Organizatorii promit respectarea tuturor normelor de distanțare socială.

Vrem o țară normală, unde agricultorii să se preocupe să producă calitativ și competitiv, nu stea la marginea unui bulevard pentru a-și vinde marfa. Ca tânăra generație de agricultori să fie motivată și încurajată să ducă mai departe această meserie, nu trebuie să se teamă de polițistul care se apropie ca de un infractor pentru a-l penaliza pentru comerț stradal neautorizat. Avem nevoie de un centru agroalimentar modern, dar deocamdată ca și societate civilă facem ce putem – mici evenimente care să îi facă să se simtă oameni, să simtă că alți oamenii au nevoie de ei și de ceea ce produc ei cu sudoarea frunții”, spune Diana Crudu, organizatoare a evenimentului.

Agricultorii s-au adunat să vândă produse la târguri în scuarul Catedralei și în primăvara anului trecut. Atunci, oamenii au făcut cozi pentru a cumpăra strugurii pe care producătorii nu reușiseră să îi comercializeze.