Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Bani pentru aviație: R. Moldova…

Bani pentru aviație: R. Moldova va primi un grant de 3 milioane de euro din partea Fondului de Solidaritatea Voluntară din cadrul Eurocontrol

Sursa foto: depositphotos.com

R. Moldova va primi 3 milioane de euro sub formă de grant, din partea Fondului de Solidaritate Voluntară din cadrul Eurocontrol. Banii vor fi folosiți pentru a acoperi costuri de personal și instruire.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei afectează direct aviația din țara noastră. Veniturile Moldatsa (întreprinderea de stat pentru utilizarea spațiului aerian și deservirea traficului aerian) au scăzut considerabil, cu peste 50%, din cauza închiderii spațiului aerian. Resursele menționate mai sus vor ajuta compania să presteze servicii în continuare”, a menționat, în context, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Fondul va fi utilizat pentru a acoperi costurile de personal și de instruire, precum și orice alte cheltuieli necesare pentru a asigura pregătirea operațională și continuitatea proceselor în cadrul furnizorului de servicii de navigație aeriană.