Principală  —  IMPORTANTE   —   Autocar cu 72 de pasageri,…

Autocar cu 72 de pasageri, reținut de poliția germană pe itinerarul Chișinău-Paris, timp de cinci zile

De miercuri, 9 noiembrie, un autocar cu 72 de pasageri (supraetajat), care aparține companiei de transporturi „Miloș-Tur”, și care circula pe itinerarul Chișinău-Paris, este reținut în Germania, pe motiv că unitatea de transport ar circula făcând uz de acte false.

ZdG a fost contactat de pasagerii acestui autocar, care ne-au povestit că se confruntă cu probleme grave, dat fiind că, a cincea zi deja, nu pot ajunge la destinație, fiind nevoiți să înnopteze în autocar, în condiții complicate, pe timp de iarnă.

ZdG a contactat reprezentanții companiei „Miloș-Tur”, solicitându-i să ne spună ce acțiuni sunt întreprinse pentru remedierea problemelor, în ce stare se află acum călătorii și când aceștia și-ar putea relua călătoria.

Radu Crețu, reprezentantul „Miloș-Tur” ne-a comunicat că „în urma unor plângeri ale unei companii concurente către autoritățile germane, autocarul a fost oprit pentru control amănunțit”. Crețu susține că problemele ar fi apărut din cauza că „Miloș-Tur” ar comercializa bilete la prețuri Low Cost.

„În urma controlului efectuat de poliția germană, după prezentarea tuturor actelor permisive emise de către autoritățile R. Moldova, poliția a decis că actele ar fi false, aplicând o amendă în marime de 4900€. În consecință, avocații companiei din Germania au atacat decizia, dar până la pronunțarea instanței de judecată autocarul nu se poate deplasa cu pasageri”, ne-a declarat Radu Crețu.

Reprezentantul „Miloș-Tur” afirmă că pentru pasageri s-au întreprins acțiuni pentru organizarea transportului în continuare, până la destinație. Radu Crețu ne-a prezentat copii ale biletelor de călătorie din care reiese că o parte dintre călători vor pleca din Gara Mannheim, Germania, spre Paris mâine dimineață la ora 6.55, urmând  ca tot mâine să ajungă la destinație, după 5 zile de așteptări. Potrivit lui Radu Crețu, pasagerilor le-a fost asigurată hrana.