Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Audieri publice pe subiectul combaterii…

Audieri publice pe subiectul combaterii traficului de ființe umane: au fost analizate tendințele regionale și internaționale în domeniul traficului de ființe umane, inclusiv în contextul războiului din Ucraina

Imagine simbol

Prevenirea traficului de ființe umane și domeniile prioritare de acțiune pentru combaterea acestui fenomen au fost discutate marți în cadrul audierilor publice desfășurate la Parlament. Audierile au fost organizate pe platforma Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie în colaborare cu Oficiul Reprezentantului Special și Coordonatorului pentru combaterea traficului de ființe umane al OSCE.

La audieri au participat membri ai Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Comisiei politică externă și integrare europeană, reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova și ai Ministerului Afacerilor Interne.

Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, a menționat că discuțiile se referă, în mod special, la rolul Parlamentului în combaterea traficului de ființe umane și ajustarea cadrului legislativ ca măsură de răspuns la această provocare.

„Criza refugiaților din Ucraina reprezintă o provocare aparte. Cu toții suntem conștienți de riscurile aferente unei situații de război și cred că această discuție este binevenită și din punct de vedere al evaluării, îmbunătățirii și ajustării răspunsului pe care țara noastră îl are la aceasta criză,” a declarat președintele Comisiei.

În cadrul audierilor au fost analizate tendințele regionale și internaționale în domeniul traficului de ființe umane, inclusiv în contextul războiului din Ucraina. De asemenea, au fost abordate modalitățile în care OSCE ar putea sprijini Republica Moldova în combaterea traficului de ființe umane.

Prezent la discuții, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a subliniat că situația de criză în care se află țara noastră impune întreprinderea unor măsuri rapide pentru combaterea fenomenul traficului de ființe umane. În context, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, a apreciat dialogul la acest subiect important și a reiterat necesitatea prevenirii și combaterii fenomenului traficului de ființe umane prin mecanisme și politici clare ce pot fi inițiate de Legislativ.