Principală  —  IMPORTANTE   —   Au fost identificați angajații așa-numitului…

Au fost identificați angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, care au participat la răpirea polițistului din Florești

Reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au emis o declarație prin care anunță că au fost identificați angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, care au participat la răpirea polițistului de la IP Florești, Andrei Amarfi.

Declarația SIS:

„Serviciul de Informații și Securitate constată amplificarea activităților provocatoare cu caracter destabilizator din partea pretinselor structuri de forță din stânga Nistrului.

În cadrul activităților realizate potrivit competențelor, Serviciul a stabilit și documentat pe parcursul anului 2020 multiple cazuri de sechestrare și răpire a cetățenilor Republicii Moldova. Analogic cazurilor precedente, SIS întreprinde măsuri operative pentru stabilirea circumstanțelor răpirii, la 7 octombrie, a angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei AMARFI.

Au fost identificați angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, care au participat la răpire. Materialele prealabile obținute vor fi transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale inițiate pe cazul dat.

Serviciul de Informații și Securitate realizează toate acțiunile de rigoare pentru eliberarea de urgență a cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv prin activizarea canalelor operative. Instituția continuă desfășurarea activităților potrivit competenței pentru asigurarea drepturilor constituționale ale cetățenilor Republicii Moldova”, menționează SIS.