Principală  —  IMPORTANTE   —   Așa-numitul lider de la Tiraspol,…

Așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsky i-a spus prim-ministrei Natalia Gavrilița că sportivii de la Sheriff nu pot primi fondurile câștigate deoarece clubului nu i se permite să deschidă cont în băncile din Moldova

sursa: site-ul oficial al așa-numitul lider de la Tiraspol

Vadim Krasnoselsky i-a spus prim-ministrei R. Moldova Natalia Gavrilița, în cadrul discuției telefonice de marți, 19 octombrie, că sportivii de la Sheriff nu pot primi fondurile câștigate deoarece clubului nu-i permit să deschidă un cont în băncile din Moldova, anunță serviciul de presă al așa-numitul lider de la Tiraspol.

În cadrul discuției a fost menționată inclusiv „problematica bancară”. Vadim Krasnoselsky a vorbit despre entitățile economice din Transnistria cărora, potrivit lui, li se refuză deschiderea conturilor în băncile moldovenești. Drept exemplu a menționat clubul de fotbal Sheriff.

„Sportivii echipei de la Tiraspol, care este locomotiva întregului fotbal moldovenesc, nu pot primi fondurile câștigate, deoarece clubului nu i se oferă posibilitatea să deschidă un cont în valută în rețeaua bancară a Moldovei.

Agenda de negociere devine din ce în ce mai voluminoasă, iar problemele legate de serviciile bancare, telecomunicații, libertății de mișcare, încetarea cauzelor penale motivate politic rămân actuale din cauza refuzului părții moldovenești de a urma exemplul regiunii transnistrene și de a implementa acordurile semnate”, i-a spus Krasnoselsky prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Clubul Sheriff Tiraspol, fondat în 1997, este controlat de milionarul Victor Gușan, care deține și holdingul Sheriff – cea mai mare companie din stânga Nistrului. Sheriff controlează, practic, principalele activități economice din autoproclamata republică nistreană, fiind implicată în comerțul produselor alimentare angro și cu amănuntul (prin lanțul de supermarketuri pe care îl deține), a carburanților, medicamentelor și altor produse. De asemenea, Sheriff desfășoară activități de comerț a automobilelor, dar și în domeniul construcțiilor și cel imobiliar.

ZdG a scris recent despre semnalele privind implicarea holdingului Sheriff în mobilizarea la vot și remunerarea angajaților și altor cetățeni din stânga Nistrului care participau la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie din R. Moldova și votau pentru un anumit concurent electoral. Solicitați de ZdG să ofere un comentariu în legătură cu acuzațiile de implicare în procesul electoral din dreapta Nistrului, reprezentanții companiei Sheriff ne-au cerut să nu-i mai contactăm, pentru că „nimeni nu va răspunde la aceste întrebări stupide”.

La 15 septembrie curent, Sheriff Tiraspol, campioana R. Moldova la fotbal, a învins în primul său meci din istorie în grupele Ligii Campionilor, cu scorul de 2-0, formația Șahtar Donețk, vicecampioana Ucrainei. Meciul s-a jucat la Tiraspol. DETALII

Pe 28 septembrie curent, echipa Sheriff Tiraspol a învins-o pe Real Madrid, în a doua etapă a grupelor Ligii Campionilor. Campioana R. Moldova la fotbal s-a impus în fața echipei Real Madrid cu scorul de 2 la 1 în a doua etapă a grupelor UEFA Champions League.

Pe 20 octombrie, clubul Sheriff Tiraspol a fost învins de echipa Inter Milano cu scorul de unu la trei. DETALII

În sezonul acesta, Sheriff Tiraspol s-a calificat, în premieră pentru o echipă din campionatul moldovenesc, în grupele celei mai importante competiții europene intercluburi – UEFA Champions League (Liga Campionilor Europeni).

În urma calificării în grupe, Sheriff și-a asigurat un cec de peste 16 milioane de euro. Suma ar putea crește în cazul în care Sheriff va înregistra rezultate pozitive, adică egaluri sau victorii, în cele șase meciuri pe care le va disputa în grupă și, ulterior, în caz de calificare, în meciurile eliminatorii.