Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Angajații instituțiilor educaționale din Chișinău…

Angajații instituțiilor educaționale din Chișinău sunt așteptați la un maraton de imunizare împotriva COVID-19 dedicat cadrelor didactice

Angajații instituțiilor educaționale din Chișinău sunt așteptați pe 30 și 31 iulie, la Centrul municipal de vaccinare unde se va desfășura un maraton de imunizare împotriva COVID-19 dedicat cadrelor didactice, cu genericul „Hai la școală în siguranță”.

La 1 septembrie, municipalitatea își propune asigurarea procesului educaţional cu prezenţa fizică în sălile de clasă a profesorilor şi elevilor, susține primarul capitalei, Ion Ceban.

Vineri sunt chemate să se vaccineze cadrele didactice și personalul auxiliar din învăţământul general – şcoli și grădiniţe, iar sâmbătă sunt programați să primească serul împotriva COVID-19 angajaţii Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei ai Direcţiei Cultură a municipiului Chișinău.

Potrivit autorităților municipale, la maraton vor fi disponibile vaccinurile: Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sputnik V (doza 2).

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România.