Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Andrian Candu: R. Moldova a…

Andrian Candu: R. Moldova a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri economice din Europa

„Noi vedem din punct de vedere a economiei o creștere semnificativă comparativ cu perioada anterioară. Anul 2017, ne aduce o creștere economică, cred că  una dintre cele mai mari din Europa, 5,7% din produsul intern brut”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei ediţii speciale la postul public de televiziune „Moldova 1”.

În acest an s-au încheiat toate angajamentele care le-am avut cu Fondul Monetar Internațional la nivel de acțiuni și condiții. A fost luată decizia FMI că noi am respectat și respectăm programul pe care îl avem cu FMI

„Nu este nici o restanță, noi am îndeplinit tot ce ne-am propus să facem. Am reușit să aducem stabilitate în sistemul financiar bancar. Banca Națională are ca niciodată toate resursele și financiare, juridice, umane pentru situații în care vor interveni vreo criză, dar nici premize sau motive de îngrjorare ale unei eventuale crize nu avem. Sistemul bancar devine foarte atractiv pentru investiții

Președintele parlamentului menționează și reformarea administrației centrale a Guvernului care a presupus comasarea de 16 la 9 ministere. „De la o mașinărie foarte încărcată și plină de funcționari publici, la un guvern mai mic și mai eficient, dar și mai puțin ca și cost.

În ianuarie-octombrie 2017 exporturile de mărfuri au totalizat 1920,0 mil. dolari SUA, volum superior celui realizat în perioada corespunzătoare din anul 2016 cu 17,5%.