Principală  —  IMPORTANTE   —   Ambasada R. Moldova în Israel…

Ambasada R. Moldova în Israel recomandă cetățenilor moldoveni să se abțină de la aflarea în locuri publice, să utilizeze adăposturile antirachetă și să urmeze directivele de securitate anunțate de autoritățile israeliene

Imagine-simbol

În contextul situației actuale, Ambasada R. Moldova în statul Israel, vine din nou cu recomandarea la adresa cetățenilor moldoveni să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene.

Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice recomandă cetățenilor R. Moldova aflați în statul Israel să se abțină de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente și utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

„Vă rugăm să nu vă panicați. Respectați toate indicațiile autorităților competente israeliene, or sunt posibile și alte lansări de rachete. Pregătiți geanta cu actele și lucrurile strict necesare și țineți-o la îndemână. Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă. Pentru mai multe detalii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul în care vă aflați într-o localitate asupra cărei sunt lansate rachete le găsiți aici: https://www.oref.org.il/12487-15894-ru/Pakar.aspx. Ambasada este în contact cu compania Air Moldova, care a confirmat că, cursa aeriană Chișinău-Tel Aviv-Chișinău de astăzi va fi operată conform graficului aprobat. Dacă vor exista modificări ale funcționării aeroportului Ben Gurion și va fi nevoie de modificarea graficului zborurilor, compania Air Moldova și Ambasada vor anunța suplimentar. Ambasada activează în regim normal și prestează servicii consulare”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Anterior, Ambasada R. Moldova în statul Israel a recomandat cetățenilor moldoveni să urmărească cu strictețe directivele de securitate, anunțate de autoritățile israeliene.

Militanții palestinieni din Gaza au tras zeci de rachete asupra Israelului după ce atacurile sale aeriene au ucis comandanții superiori și au doborât un alt bloc de turn acolo, transmite BBC.

Între timp, Reuters transmite că Israelul a început joi să adune trupe armate de-a lungul graniței cu Fâșia Gaza, în timp ce Hamas a continuat să lanseze rachete asupra teritoriului israelian.

Comunitatea internațională a cerut oprirea ostilităților dintre cele două părți, acestea fiind cele mai violente din ultimii ani.

Un val de violențe între israelieni și minoritatea arabă s-a declanșat în mai multe orașe din Israel, fiind atacate sinagogi și având loc lupte pe străzi între arabi și evrei.

Israelul a comasat trupe la granița cu Fâșia Gaza și se află în „în diverse stadii de pregătire a operațiunilor terestre”, a anunțat un purtător de cuvânt al IDF (Forțele de apărare israeliene).