Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Agenția Națională pentru Sănătate Publică…

Agenția Națională pentru Sănătate Publică are un nou director

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) are un nou director. Este vorba despre Nicolae Furtună care preia funcția după ce de două ori a fost director interimar.

Nicolae Furtună a preluat conducerea instituției pentru prima dată în octombrie 2018, după ce Elena Palanciuc și-a depus demisia. 

Nicolae Furtună a fost medic șef-adjunct al Centrului de Sănătate Publică municipiul Chișinău din 2009 până în 2015, când a devenit șef adjunct al CNSP, funcție pe care a deținut-o până în februarie anul trecut. După reorganizarea CNSP și transformarea în ANSP, Furtună a trecut concursul și a obținut funcția de vicedirector al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Concursul pentru ocuparea funcției de director al ANSP a fost anunțat la 17 decembrie 2019 și s-au înscris trei candidați – Nicolae Furtună, Ion Șalaru, șeful Direcției prevenirea și controlul bolilor netransmisibile și Mihail Pîsla, fost director al Centrului Național de Sănătate Publică, expert al Organizației Mondiale a Sănătății în managementul crizelor.