Principală  —  IMPORTANTE   —   Administratorul celor 40 de firme…

Administratorul celor 40 de firme pe care acționa Bismobil Kitchen România a fost arestat

Sursa foto: stiridecluj.ro

Andriana Brașoveanu, administratorul celor 40 de firme pe care acționa Bismobil Kitchen România, a fost arestată. Aceasta, alături de Mihail Șaran (n.red. directorul Bismobil Kitchen Moldova), și alți parteneri, au păgubit sute de români cu mobilă de bucătărie scumpă, dar care nu a mai fost livrată niciodată. Prejudiciul în România este de peste 4 milioane de lei, informează presa de peste Prut.

Tribunalul Iași a aprobat cererea făcută de procurori în urma perchezițiilor pe care le-au făcut în 28 martie 2023, în toată țara. S-au făcut 42 de percheziții, câte firme au deschis în România Andriana Brașoveanu, Mihail Șaran și partenerii lor locali. La Cluj, a fost deschisă o firmă-LSS Partner BK SRL- alături de Lorand Soares Szasz, expert în creșterea accelerată a IMM -urilor (întreprinderi mici și mijlocii), iar procurorii au făcut percheziții.

Cum au fost înșelați zeci de români cu mobilier de bucătărie exclusivist

Cetățenii moldoveni Mihail Șaran, asociat unic la SC Bismobil Kitchen SRL (firma “mamă”) și  Andriana Brașoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme pe care lucrează brandul Bismobil Kitchen, au pus la punct schema perfectă, scrie stiridecluj.ro.

Bismobil Kitchen a înfiintat cât mai multe firme pe care făcea contracte, peste 40 de SRL-uri (toate cu același administrator – Andriana Brașoveanu). În fiecare oraș a făcut contract pe altă firmă și în felul ăsta, oamenii au fiecare contract cu altă firmă din șirul de peste 40, fiecare cu capital cât de mic posibil, de 200 de lei, în general. Fiind atât de multe firme, acum e foarte greu să îi găsești pe toți și să stabilești, că, de fapt, principalii vinovați de situație sunt aceleași persoane. În caz de faliment, clienții nu prea mai au ce recupera.

La Cluj-Napoca, cei doi au fost asociați cu Lorand Soares Szasz, autoproclamat expert în „cresterea accelerată a IMM-urilor”. Sfaturile de afaceri au dat greș în acest caz, pentru că în 21 noiembrie 2022 showroom-ul s-a închis, iar tot atunci Lorand Soares Szasz a ieșit din firma care a înșelat mulți clujeni, care așteptau mobilele de bucătărie și nu au fost livrate nici astăzi. Szasz spune că este nevinovat și că nu știa de problemele firmei. Cert este că a ieșit din firma chiar în ziua închiderii showroom, mai notează sursa citată.

Procurorii din Iași au făcut percheziții în 28 martie, la 42 de locații din toată țara, inclusiv la Cluj: Iași (13), Brașov (3),Ilfov (3), Galați (2), Bihor (2), Vaslui (2), Argeș (1), Bacău (1), Cluj (1), Constanța (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timiș (1), Mureș (1) și în municipiul București (8).

Până în prezent, au fost identificate peste 130 de persoane vătămate, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 4.000.000 de lei.

Tribunalul Iași a aprobat cererea de arestare a Andrianei Brașoveanu, care a fost plasată în arest la domiciliu. 

Cazul Bismobil Kitchen Moldova

Curtea de Apel Chișinău a admis, pe 29 martie, recursul avocaților fondatorului grupului de companii „Bis Mobil Kitchen”, Mihail Șaran, specializate în fabricarea mobilei de bucătărie în vederea plasării lui în arest la domiciliu pentru 20 de zile, transmite Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„Prin decizia irevocabila adoptată, Curtea a respins argumentele procurorilor de prelungire a arestului preventiv. Prin urmare, acesta a fost plasat în arest la domiciliu”, transmite PCCOCS.

Mihail Șaran, directorul și fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” a fost reținut la 19 ianuarie 2023 pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce intenționa să părăsească țara, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.

Ziarul de Gardă a venit anterior cu detalii din „bucătăria” afacerii „Bismobil”. A publicat mărturii ale clienților, explicațiile avocatului, dezvăluirile unui administrator și dilemele unui investitor.

Valoarea prejudiciului în dosarul „Bismobil-Kitchen” depășește 1,4 milioane de euro. Fondatorul companiei rămâne în arest pentru încă 30 de zile