Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Acțiunile MAEIE, după ce elicopterul…

Acțiunile MAEIE, după ce elicopterul unei companii private moldovenești a fost capturat în Afganistan

valanicc.com

Reprezentanţii Celulei de criză instituită în cadrul MAEIE sunt în contact cu Ambasada Republicii Islamice Afganistan în R. Moldova cu reşedinţa la Kiev privind situaţia celor trei cetăţeni molodoveni. Potrivit ministerului, elicopterul nu făcea parte din misiunea ONU în Afganistan.

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dat instrucțiuni Misiunii Permanente a R. Moldova pe lângă ONU să obțină, în regim de urgență, de la Misiunea ONU de menținere a păcii în Afganistan, informații oficiale cu privire la cei trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat în această țară.

Menționăm că un elicopter care aparține unei companii din R. Moldova a fost capturat ieri, 24 noiembrie, în Afganistan. La bordul elicopterului se aflau și trei moldoveni.

„Este un elicopter privat care funcționează în Afganistan prin contract cu alte firme private în scop umanitar, nu e elicopter al ONU. Este clar că la bord s-au aflat 21 de persoane, dintre care trei moldoveni și 18 cetățeni afgani. Elicopterul, probabil, a fost doborât de talibani, într-o regiune unde se află foarte mulți kîrgîzi, tadjici. Când a aterizat elicopterul, majoritatea pasagerilor erau vii. Talibanii au atacat cu arme de foc și i-au ucis. Trei persoane sunt decedate”, a declarat premierul interimar Gheorghe Brega.

Conform ultimelor date, un cetăţean moldovean şi trei afgani au murit.