Principală  —  Ştiri  —  Social   —   AAC a convocat Comisia de…

AAC a convocat Comisia de certificare a operatorilor aerieni pentru „a investiga motivele care au dus la anulările în lanț” anunțate de către Fly One

Sursa: Autoritatea Aeronautica Civilă din R. Moldova/Facebook

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) informează că a convocat luni, 12 iunie, Comisia de certificare a operatorilor aerieni în scopul evaluării „situației create și investigarea motivelor care au dus la anulările în lanț” de către compania Fly One.

„Autoritatea Aeronautică Civilă ține să vă informeze că urmare a unor defecțiuni tehnice la o aeronavă a operatorului aerian Fly One, programul de zboruri a fost al operatorului a fost grav afectat, iar unele curse au fost anulate”, se arată într-un comunicat emis de instituție.

Totodată, AAC reamintește că în cazul anulării sau întârzierii de lungă durată a zborurilor, conform hotărârii Guvernului nr. 836 din 8 noiembrie 2012 operatorul aerian este obligat să acorde toată asistența necesară, inclusiv oferirea de hrană, cazare, returare, dar și compensați în funcție de distanța ortodromică dintre aeroporturi.

Pentru mai multe detalii și informații privind drepturile pasagerilor:

  1. În cazul întârzierii îndelungate a zborurilor: https://www.caa.md/zboruri-intirziate-3-29
  2. În cazul anulării zborului: https://www.caa.md/zboruri-anulate-3-30

În scopul acordării suportului pasagerilor care au avut un zbor anulat sau întârziat, Autoritatea Aeronautică Civilă solicită să completați formularul care poate fi accesat la acest link: https://forms.office.com/e/4FPiXS7kVj.

Compania aeriană Fly One a anunțat că una dintre aeronavele sale rămâne în continuare la sol. Astfel, potrivit operatorului aerian, sunt anulate „câteva curse, care reprezintă până la 25% din toate zborurile planificate pentru 11 iunie 2023”.

ZdG a scris că mai multe zboruri operate de Fly One duminică, 11 iunie, înregistrează întârzieri. În plus, cursa pentru duminică Chișinău – Amsterdam – Chișinău și zborurile programate pentru luni din și spre Londra, Verona și Bruxelles au au fost anulate.

Vineri, 9 iunie, compania Fly One a anunțat că două dintre aeronavele pe care le operează au suferit defecțiuni tehnice.