Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Compania Fly One: „Și astăzi…

Compania Fly One: „Și astăzi suntem nevoiți să anulăm câteva curse, care reprezintă până la 25% din toate zborurile planificate pentru 11 iunie”

UPDATE 12:25 Compania aeriană a anunțat că una dintre aeronavele Fly One rămâne în continuare la sol. Astfel, potrivit operatorului aerian, sunt anulate „câteva curse, care reprezintă până la 25% din toate zborurile planificate pentru 11 iunie 2023”.

„Echipa noastră împreună cu o companie europeană, care are experiență vastă în domeniu, invitată să acorde suport pentru a urgenta înlăturarea problemei tehnice, lucrează pentru ca avionul să poată începe operațiunile de zbor”, a transmis Fly One.

Știrea inițială:

Mai multe zboruri operate de Fly One duminică, 11 iunie, înregistrează întârzieri. În plus, cursa pentru duminică Chișinău – Amsterdam – Chișinău și zborurile programate pentru luni din și spre Londra și Verona au au fost anulate.

Potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Aeroportului Internațional Chișinău, zborurile de duminică din și spre Turcia, Cipru și Grecia vor fi efectuate cu întârzieri de mai multe ore.

Captură de ecran airport.md
Captură de ecran airport.md

Fly One nu a comunicat public deocamdată despre modificările de orar de duminică și nici despre zborurile anule, dar sâmbătă, când au fost anulate alte zboruri, a transmis că „reținerile în lanț, dar și incidența orelor în care aeroporturile limitează zborurile, au dus la această decizie”.

Vineri, 9 iunie, compania Fly One a anunțat că două dintre aeronavele pe care le operează au suferit defecțiuni tehnice.

Compania Fly One, a cărei președinte al Consiliului de administrație este fostul ministru al Justiției Vladimir Cebotari, a anunțat în aprilie că își „lărgește semnificativ flota” cu care va opera curse din și spre R. Moldova. În această vară, potrivit companiei, vor fi operate zboruri către 29 de destinații.

Fondată în septembrie 2015 de către trei persoane, inclusiv Maria Cebotari, soția fostului ministru al Justiţiei, Vladimir Cebotari, Fly One SRL a cunoscut o dezvoltare rapidă. În aprilie 2016, compania a operat primele curse charter, iar în iunie a lansat prima cursă regulată de pasageri, către Moscova. Potrivit informațiilor de pe site-ul companiei, în prezent Fly One operează zboruri operează zboruri către 43 destinații. Compania aeriană deține cinci aeronave.