Principală  —  IMPORTANTE   —   A primit Ambasada R. Moldova…

A primit Ambasada R. Moldova în Israel vreo solicitare din partea cetățenilor noștri? MAE anunță că a reactivat celula de criză în contextul situației de securitate din Orientul Mijlociu

Imagine simbol

În contextul situației de securitate din Orientul Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță marți, 16 aprilie, că a reactivat celula de criză. Până în prezent, potrivit unui comunicat al instituției, Ambasada R. Moldova la Tel-Aviv nu a primit nicio solicitare de la cetățenii noștri.

„(…) MAE, prin intermediul ambasadei, a transmis recomandări cetățenilor R. Moldova și menținem contactul permanent prin linii fierbinți”, se spune în comunicatul MAE.

Luni, 15 aprilie, MAE a emis o alertă de călătorie prin care a recomandat cetățenilor moldoveni să evite. Cetățenii R. Moldova care se află sau planifică o călătorie în regiune sunt atenționați de MAE: „Urmăriți cu atenție știrile și informațiile oficiale furnizate de autorități, inclusiv MAE și reprezentanța diplomatică din Tel Aviv. Aceste surse pot oferi actualizări referitoare la situația din zonă și eventualele măsuri de siguranță adiționale”.

Iran a lansat, sâmbătă noaptea, 13 aprilie, zeci de drone și rachete balistice spre Israel, într-un atac major, după zile de tensiuni acute în regiune și avertismente din partea SUA și din alte părți cu privire la izbucnirea unui conflict mai amplu. Între timp, armata israeliană a anunțat că a interceptat majoritatea rachetelor și dronelor.

Datele de contact ale Ambasadei R. Moldova în Statul Israel:

  • Leonardo Da Vinci 21, Tel Aviv, Israel
  • +972 3-523-2000
  • tel-aviv@mfa.gov.md
  • israel.mfa.gov.md

Suplimentar, puteți expedia un mesaj prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și a Ministerului Afacerilor Externe.