Principală  —  IMPORTANTE   —   A început campania de vaccinare…

A început campania de vaccinare în UTA Găgăuzia, acolo unde anterior mai mulți medici anunțau că refuză să fie imunizați: starea medicilor vaccinați este strict monitorizată

Joi, 11 martie, a fost dat startul campaniei de vaccinare anti-COVID și în UTA Găgăuzia, acolo unde anterior conducerea Spitalului Raional Ceadîr-Lunga și cea a Spitalului Raional Comrat au formulat câte un demers către directorul interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Vasile Guștiuc, prin care anunțau că lucrătorii medicali din cadrul celor două instituții refuză să le fie administrat vaccinul AstraZeneca.

Șefa departamentului de Sănătate din regiune, Svetlana Duleva, a declarat pentru Gagauzinfo.md că până acum, în UTA Găgăuzia, mai mulți medici au fost deja imunizați cu vaccinul AstraZeneca.

Primii care au primit vaccinul au fost câțiva medici din Comrat, care au fost imunizați împotriva noului coronavirus în această dimineață.

Potrivit sursei citate, starea medicilor vaccinați este strict monitorizată.

De la debutul pandemiei de COVID-19, în UTA Găgăuzia, 5 485 de persoane s-au îmbolnăvit de Covid-19, 4 534 de pacienți au fost vindecați și 192 de persoane au murit.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Joi, 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat lotul de 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), până astăzi, au fost vaccinate 8.116 persoane.

Anterior, medicii din spitalele raionale Ceadîr-Lunga și Comrat au refuzat să le fie administrat vaccinul AstraZeneca. Cel puțin, asta se aratăta în demersurile efectuate de către conducerile acestor instituții către Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) la 2 martie curent.