Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A fost semnat un document…

A fost semnat un document prin care au fost repuse în vigoare acordurile de asistență privind obiectivele de dezvoltare dintre R. Moldova și SUA

sursa: Ministerul Finanțelor

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi și directorul misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander au semnat Acordul de repunere în vigoare a Acordurilor de asistență privind obiectivele de dezvoltare, din 2016, dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Scopul acordului este restabilirea efectelor juridice ale Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare pentru creșterea comerțului și investițiilor în sectoarele cheie – suma grantului alocat – 90,6 mil dolari și Acordului privind obiectivul de dezvoltare pentru o guvernare democratică mai eficientă și mai responsabilă – suma grantului alocat, de 76,9 mil. dolari, din 28 septembrie 2016, expirate în mai-iunie anul curent, precum și prelungirea termenului acestora până la 31 decembrie 2025, anunță Ministerul Finanțelor.

Necesitatea semnării acestui document este justificată de necesitatea utilizării resurselor nevalorificate în sumă de 72,6 mil. dolari, dintre care 27,62 mil. în cadrul Acordului de asistență pentru creșterea comerțului și investițiilor în sectoarele cheie și 45 mil. dolari în cadrul Acordului pentru o guvernare democratică mai eficientă și mai responsabilă. 

Proiectul cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării respectivului acord a fost votat la ședința Guvernului din 30 septembrie curent.