Principală  —  IMPORTANTE   —   72 de copii infectați cu…

72 de copii infectați cu Covid-19, internați la spital: unul dintre ei este în stare gravă. Starea generală a pacienților

Până în prezent, în R. Moldova au fost confirmate 3771 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 431 cazuri au fost înregistrate în regiunea din stânga Nistrului.

Potrivit autorităților, printre pacienții diagnosticați cu COVID-19 sunt și 72 de copii, toți fiind internați în instituțiile medicale din capitală.

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) susțin că starea de sănătate a copiilor infectați cu noul coronavirus este de gravitate medie și satisfăcătoare, cu excepția unui copil care se află în stare gravă.

Între timp, autoritățile mai anunță că, în total, 237 de pacienți infectați cu COVID-19 sunt în stare gravă, 24 dintre ei fiind conectați la respirație asistată. În cazul a altor 566 de pacienți, stare de sănătate este de gravitate medie, restul persoanelor prezentând o stare de sănătate satisfăcătoare.

Până acum, 119 pacienți infectați cu COVID-19 au decedat, cea mai fragedă victimă fiind o tânără de 23 de ani din Bălți.

Tot autoritățile au anunțat că până acum 1182 de persoane au fost tratate și externate din instituțiile medicale.

Pe 17 martie în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile, mai exact până pe cel puțin pe 15 mai, în legătură cu prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.

*Poză simbol