Principală  —  IMPORTANTE   —   3 900 de oameni s-au…

3 900 de oameni s-au prezentat la maratonul de la Palatul Republicii unde a fost asigurat rapelul cu Sputnik-V

Aproximativ 3 900 de persoane s-au prezentat la maratonul de vaccinare cu rapelul Sputnik-V, desfășurat sâmbătă la Palatul Republicii. O notă informativă în acest sens a fost publicată pe site-ul Primăriei Chișinău.

Noutatea bună este că în prezent avem vaccinuri suficiente și diferite. Cât privește rata de imunizate în municipiul Chișinău, aceasta este încă una modestă. Deși avem cele mai bune rezultate la nivel de republică. Îmi doresc ca în Chișinău fiecare zi să fie cu maraton de vaccinare, pentru a atinge rata de 70% și capitala să devină zona cu risc scăzut de COVID, iar locuitorii să fie sănătoși și protejați”, a precizat primarul Capitalei, Ion Ceban.

În context, primarul general a solicitat Direcției generale asistență socială și sănătate să extindă capacitatea Centrului municipal de vaccinare anti COVID-19, unde există spații suficiente pentru a dubla numărul punctelor de imunizare. Totodată, municipalitatea examinează posibilitatea amplasării autobuzului-punct de vaccinare în zilele de weekend la Piața Centrală.

De la primele ore ale dimineții, la Palatul Republicii, acolo unde sâmbătă a fost organizat maratonul de vaccinare împotriva COVID-19, în cadrul căruia este administrat rapelul cu serul  „Sputnik V” s-au format cozi.