Principală  —  Ştiri  —  Social   —   23 de candidați eliminați la…

23 de candidați eliminați la disciplina de profil din sesiunea de bacalaureat 2015

Imagine-simbol

Astăzi, 12 iunie, s-a desfășurat examenul la disciplina de profil pentru 23619 candidați. Dintre aceștia, 9268 de candidați de la profilul umanistic au avut examen la istoria românilor și universală, alți 13498 de candidați de la profilul real au susținut proba la matematică, 283 de tineri au avut examen la pregătirea sportivă, 475 – la disciplina de profil arte, iar 95 – la disciplina de profil tehnologic.

Datele preliminare arată că au fost anulate 23 de lucrări din cauza tentativelor candidaților de a copia sau pentru că aceștia au avut asupra lor materiale interzise, în comparație cu 30 de candidați eliminați pentru fraudă anul trecut la aceeași probă. Candidaților respectivi li se anulează notele la toate examenele, aceștia vor avea posibilitatea să repete examenele doar peste un an. În context, facem apel către candidați să se abțină de la orice tentativă de fraudare a examenelor și să nu-și asume asemenea riscuri inutile.

Ministerul Educației și Agenția de Asigurare a Calității vor insista, în continuare, pe sancționarea persoanelor care admit publicarea testelor sau a subiectelor de bacalaureat în timpul examenului.

Mulțumim directorilor și asistenților care își fac bine meseria și asigură desfășurarea corectă a examenului pentru toți candidații.

Următoarea probă de examen din sesiunea curentă se va desfășura marți, 16 iunie 2015. Candidații vor susține proba la disciplina la solicitare – biologie, chimie, fizică, geografie, informatică, istoria românilor și universală, matematică.  
Ultimul examen din sesiunea 2015 – limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari, se va desfășura vineri, 19 iunie.