Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Zi „fierbinte” la Torino: Țopa…

Zi „fierbinte” la Torino: Țopa și Lazariuc cântă pentru Șor, iar diaspora din Italia protestează împotriva „hoților de miliarde”

Foto: Basil Rimidado

Astăzi, duminică ,18 noiembrie în orașul italian Torino, Diaspora din toată Italia se adună „pentru a protesta împotriva regimului oligarhic care a pus stăpânire pe țara noastră”, se menționează în mesajul organizatorilor. Aceștia susțin că vor protesta „împotriva hoților de miliarde care în preajma alegerilor parlamentare încearcă să corupă alegătorii de peste hotare cu concerte-gratuite, melodii de suflet organizate din bani furați și murdari”.

„Diaspora este insultată și amenințată în cel mai obraznic mod. Vă îndemnăm să vă alăturați celor ce vor protesta la Torino! Pentru cei ce nu vor reuși să ajungă la protestul de la Torino, la doleanțele multor reprezentanți din Diasporă, comunitatea moldovenilor din Venezia-Mestre organizează un protest flash-mob. Evenimentul va avea loc duminică, 18 noiembrie, în Piazza Ferretto , la ora 14 -00, în Mestre-Venezia. Vă așteptăm numeroși pentru a spune Nu fantomelor, concertelor gratis Tauber-Șor care bântuie ca o nalucă în toatî Italia! Diaspora Nu se vinde și cere respect! Rușine artiștilor fără valori și demnitate! Moldova, te iubim și ne lipsești”, scriu organizatorii protestului, Asociația Gente Moldova, „o comunitate de persoane care locuiesc în afara R.  Moldova, creată pentru a ajuta pe alții și să promoveze valorile culturale și tradițiile”.

Protestul Diasporei din Italia are loc în ziua în care, la Torino, Partidul Șor anunță organizarea unui nou concert. Printr-un comunicat de presă, Partidul Șor precizează că protestele anunțate nu vor anula evenimentul politic al formațiunii. „Concertul organizat duminica aceasta pentru concetățenii noștri în Torino va avea loc, în ciuda mai multor informații false care circulă pe rețelele sociale că evenimentul ar fi fost anulat. Ordinea publică va fi asigurată de poliția italiană, anunță organizatorul evenimentului la care vor cânta Anastasia Lazariuc și Gheorghe Țopa. „Dragi concetățeni dorim să anunțăm că întâlnirea de duminică 18 noiembrie cu Anastasia Lazariuc și Gheorghe Țopa precum și reprezentanții Partidului Politic Șor se va desfășura așa cum a fost planificată și mesajele ce virează prin rețea și pe care mulți dintre dvs le-au primit pe telefon în privința anulării evenimentului sunt false”, se spune în mesajul Centrul de Reprezentare și susținere a Concetățenilor din Bologna „Casa Mea e Moldova”, care este organizatorul evenimentului.