Vlah, confirmată în funcția de membru al Guvernului R. Moldova

Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a depus miercuri, 14 august, jurământul în calitate de membru al Guvernului R. Moldova.

La ceremonie au participat președintele țării, Igor Dodon, și șefa Executivului, Maia Sandu. Presa nu a avut acces la eveniment.

Potrivit art. 14, alin. (4) din Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei, „guvernatorul Găgăuziei este confirmat în funcţia de membru al Guvernului Republicii Moldova printr-un decret al preşedintelui Republicii Moldova”.

Irina Vlah a fost aleasă pentru al doilea mandat consecutiv de bașcan al UTA Găgăuzia de peste 91% dintre participanții la vot, fiind învestită în funcție la 19 iulie.

Foto, video: Președinția R. Moldova

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *