(Video) Radiografia celor peste 240 de mii de voturi anulate de decizia judecătorilor

Pentru prima dată în istoria R. Moldova rezultatele unui scrutin electoral au fost invalidate de instanța de judecată. Pe rând, Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău au refuzat să valideze mandatul de primar a lui Andrei Năstase câștigat în turul doi al alegerilor locale din 3 iunie.

Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău au refuzat validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase pe motiv că acesta a făcut agitație electorală în ziua alegerilor îndemnând oamenii să iasă la vot prin intermediul rețelelor de socializare.

Andrei Năstase a câștigat alegerile  din mun. Chișinău cu peste 52% din voturi în turul doi din 3 iunie. În total, la urnele de vot s-au prezentat peste 240 de mii de locuitori ai mun. Chișinău. Ședința decisivă de la Curtea Supremă de Justiție pe cazul validării mandatului de primar al Andrei Năstase va avea loc luni, 25 iunie, ora 15:30.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *