VIDEO/ Nistor Grozavu: Direcția juridică a Primăriei urmează să dea o apreciere a legalității aflării lui Șor în PMAN pe 26 august

Viceprimarul Nistor Grozavu susține că o apreciere a legalității aflării lui Ilan Șor în PMAN pe 26 august curent – dată pentru care fusese anunțat inițial un protest al Mișcării „Acum”, apoi și un protest al Maiei Laguta împotriva scumpirii prețurilor la carburanți – urmează să  fie dată de către Direcția juridică a Primăriei. Totodată, Grozavu punctează că el nu a găsit nicio dispoziție prin care ar fi fost autorizată acea manifestație în forma respectivă.

Nu era autorizație, a fost declarație de a face o manifestare de dimensiuni mici – până la 50 de persoane. Însă este evident, experiența demonstrează că chiar dacă vorbim de până la 50 de persoane, e foarte greu să dirijezi acest lucru”, a spus Grozavu.

Duminică, 26 august 2018, Piața Marii Adunări Naționale a fost împărțită de două grupuri de protestatari. În timp ce Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM a organizat un protest împotriva guvernării, începând cu ora 14.00, de dimineață, spațiul din fața Guvernului a fost ocupat de corturi, mese și o scenă la care a răsunat muzică populară. Deşi Piața a fost rezervată de către activista Maia Laguta și Aurel Bucureanu pentru un protest împotriva scumpirii prețurilor la carburanți, pe scena instalată au urcat reprezentanții Partidului Șor, în frunte cu liderul acestuia, pentru a critica opoziția și a-și promova formațiunea politică. De asemenea, Partidul ȘOR a împărțit susținătorilor săi hrișcă și conserve de carne pe gratis. 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *