VIDEO/ UPDATE. Marina Tauber și Reghina Apostolova, reținute

Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost escortate de oamenii legii după ce au rămas fără imunitate parlamentară. În momentul reținerii, mai mulți susținători au protestat la Orhei.

Informația a fost confirmată pentru ZdG de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

„Astăzi seara aveam preconizată o ședință cu orheienii, iar organele de drept ale lui Dodon, ca de obicei, au călcat oamenii în picioare pentru a-și face show-ul mascat. Ne-au stopat fără a avea dreptul”, a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook a vicepreședintei Partidului „Șor” înainte să fie reținută.

„Părăsirea incintei și deplasarea lor într-o direcție necunoscută au făcut necesară reținerea acestora, în scopul aplicării măsurilor de urmărire penală”, a precizat ulterior Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

În ședința de luni, 16 septembrie, deputații din majoritatea parlamentară au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatelor din fracțiunea Partidului „Șor” Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Procurorul general interimar a informat Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități că Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală în cauza pornită de către acesta la 4 septembrie curent în privința deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, precum și a altor persoane care, începând cu 17 august 2012, au participat la devalizarea instituțiilor financiare BC „Unibank” SA, BC „Banca Socială” SA și „Banca de Economii” SA, acțiuni care se încadrează în componența de infracțiune prevăzută de articolele 190 alin. (5), 243 ali. (3) lit. a), b) din Codul Penal. 

„Obiectul investigației date îl reprezintă acțiunile unui grup de persoane identificate, cât și neidentificate , din care făceau parte și deputații Marina Tauber și Reghina Apostolova, care începând cu 17 august 2012 au participat în calitate de acționar la BC ”Unibank” SA la crearea condițiilor necesare în care numitul Ilan Șor să gestioneze întreg patriomoniul societății și să devalizeze instituția financiară”, este menționat în raportul Comisiei juridice, numiri și imunități, conform unui comunicat emis de Parlament.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *