Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Igor Dodon în plenul…

VIDEO Igor Dodon în plenul Dumei de Stat: Pacea de pe Nistru a fost restaurată datorită operațiunii de menținere a păcii

Igor Dodon susține că persoanele care pledează pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria nu fac altceva decât să destabilizeze situația din regiune și din R. Moldova.

Președintele R. Moldova a declarat în plenul Dumei de Stat a Federației Ruse că este convins și crede că Rusia va face tot posibilul pentru a menține pacea, astfel încât Moldova să poată realiza, în viitorul apropiat, șansa de dezvoltare ca stat independent, suveran și integrat teritorial în cadrul granițelor recunoscute pe plan internațional.

„În ultimii 26 de ani, principalele rezultate ale operațiunii de menținere a păcii includ următoarele: a fost restaurată o atmosferă pașnică, au fost create condiții pentru procesul de negociere politică, nu a fost permisă o singură criză care să conducă la utilizarea armelor între părțile aflate în conflict. Prin urmare, indiferent cât de mult nu s-ar pronunța criticii din țară și din străinătate, cetățenii Republicii Moldova cunosc cu siguranță că pacea de pe Nistru a fost restaurată grație operațiunii actuale de menținere a păcii”, a declarat Igor Dodon.

La 22 iunie curent, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a votat rezoluția privind retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul R. Moldova din stânga Nistrului. Proiectul rezoluției a fost prezentat la ONU de către Tudor Ulianovschi, ministrul de Externe al R. Moldova. Împotriva votării rezoluției au votat 15 state. Rezoluția a primit votul a 64 de state, 83 s-au abținut, iar 15 au votat contra.