Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Cum comentează Silvia Radu…

VIDEO Cum comentează Silvia Radu refuzul președintelui de a o numi în funcția de ministru

Președintele Igor Dodon a refuzat să o numească pe Silvia Radu în funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției sociale, precizând că aceasta nu are experiența necesară. De cealaltă parte, Silvia Radu l-a luat peste picior pe Igor Dodon, menționând că acesta ar fi luat decizia respectivă pentru a nu fi considerat un președinte de decor.

„Eu cred că domnul Dodon a încercat să ne arate puțin mușchii ca să nu zică lumea că e un președinte de decor. Sunt convinsă că aportul meu la acest minister, care este unul destul de complicat, este necesar, pentru că e nevoie ca de aer de reforme profunde în toate domeniile de care ține acest minister”, a spus Silvia Radu după ce a depus jurământul de învestitură.

Cât ține de faptul că nu are experiență în domeniul sănătății, Silvia Radu a menționat că nu e nici primul, dar nici ultimul ministru care preia un minister fără a activa în domeniu: „Există experiențe destul de multe în Uniunea Europeană când un manager e adus în fruntea unui minister. […] Mai mult ca atât, sunt convinsă că la minister sunt specialiști și experți care sunt foarte buni, care știu ce trebuie de făcut”.

Întrebată dacă poate face diferența dintre paracetamol și aspirină, noua ministră a declarat că atunci când președintele va avea dureri de cap sau temperatură, o să îi explice dacă trebuie să folosească aspirină sau paracetamol.