VIDEO/ Cum comentează Silvia Radu refuzul președintelui de a o numi în funcția de ministru

Președintele Igor Dodon a refuzat să o numească pe Silvia Radu în funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției sociale, precizând că aceasta nu are experiența necesară. De cealaltă parte, Silvia Radu l-a luat peste picior pe Igor Dodon, menționând că acesta ar fi luat decizia respectivă pentru a nu fi considerat un președinte de decor.

„Eu cred că domnul Dodon a încercat să ne arate puțin mușchii ca să nu zică lumea că e un președinte de decor. Sunt convinsă că aportul meu la acest minister, care este unul destul de complicat, este necesar, pentru că e nevoie ca de aer de reforme profunde în toate domeniile de care ține acest minister”, a spus Silvia Radu după ce a depus jurământul de învestitură.

Cât ține de faptul că nu are experiență în domeniul sănătății, Silvia Radu a menționat că nu e nici primul, dar nici ultimul ministru care preia un minister fără a activa în domeniu: „Există experiențe destul de multe în Uniunea Europeană când un manager e adus în fruntea unui minister. […] Mai mult ca atât, sunt convinsă că la minister sunt specialiști și experți care sunt foarte buni, care știu ce trebuie de făcut”.

Întrebată dacă poate face diferența dintre paracetamol și aspirină, noua ministră a declarat că atunci când președintele va avea dureri de cap sau temperatură, o să îi explice dacă trebuie să folosească aspirină sau paracetamol.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *