VIDEO/ Audieri cu ușile închise la Parlament privind cazul „Open Dialog”

Audierile privind acuzațiile de imixtiune în finanțarea partidelor polticie din R. Moldova de către fundația „Open Dialog” au început cu o decizie neașteptată pentru jurnaliști. După ce s-au prezentat într-un număr destul de mare la Parlament pentru a participa la audierile propriu-zise, jurnaliștii au fost informați că discuțiile vor avea loc cu ușile închise, fiind solicitați să părăsească sala.

„Am decis astăzi că audierile le vom desfășura cu ușile închise, dar fiind caracterul special al unor informații care ne-au fost furnizate, dar și solicitările primite de la insituțiile care ne-au furnizat. Decizia este este să continuăm cu ușile închise audierile”, a declarat deputatul Igor Vremea, care a fost ales și președinte al Comisie de anchetă.

Deputatul a asigura însă jurnaliștii că ulterior vor fi comunicate rezultatele audierilor și ale anchetei.

Potrivit unui comunicat de presă emis pe 30 octombrie de către Parlament, comisia de anchetă a înaintat o serie de demersuri autorităților și partidelor politice. Astfel, astăzi, 2 noiembrie, urmează a fi audiate mai multe instituții , dar și reprezentanții organizațiilor vizate de legături cu Fundația „Open Dialog”.

La 4 octombrie curent, la inițiativa Partidului Democrat, Legislativul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației „Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării partidelor politice, în special PAS și PPDA. PD afirmă că organizația Kozlovskăi a atacat „în mod constant imaginea statului nostru, clasa politică de la Chișinău, în fața partenerilor de dezvoltare, exercitând și imixtiune ilegală în activitatea politică moldovenească”. De cealaltă parte, PAS și PPDA resping acuzațiile.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Vadim

  Este un caz mai complicat, Open Dialog nu doar că face lobby și finanțează PAS si PPDA lucru care de altfel este ilegal în Moldova, dar despre aceasta fundație sa vorbit chiar și la OSCE, unde sa demonstrat că Open Dialog finanțează chiar și forțele separstiste din Crimea. Acest lucru pune în pericol inclusiv și securitatea țării nu doar că la îndoială finanțarea acestor partide

 2. Reporter

  Minciuni și provocații împotriva partidelor antioligarhice inventate de talpa iadului Plahotniuk. C-am așa spuneau și despre profesorii turci de la liceele Orizont și până la urmă s-a văzut ce mârșevenie plahotniucească-dodonească a fost!

  • alias bastius kush

   da multi oligarhul soros pe cine finanteaza ? shoul continue…nu mergeti la vot si basta tot una degeaba votati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *