Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Andrian Candu se întreabă:…

VIDEO Andrian Candu se întreabă: „Mai avem nevoie de instituția Președinției?”

Replicile dintre instituția Președinției și Partidul Democrat continuă. După ceremonia de învestire a celor doi miniștri noi, Andrian Candu a declarat în fața jurnaliștilor că poate nu mai este necesară cheltuirea banilor pentru instituția Președinției și că în baza legii, Igor Dodon nu are nici un cuvânt de spus atunci când vine vorba de desemnarea miniștrilor.

„Dacă este deja a câta oară, și dacă nu greșesc, a patra oară în care se exercită funcția de președinte prin interimat, îmi pun un semn de întrebare dacă în general mai avem nevoie de instituția Președinției în situația în care Parlamentul își desfășoară activitatea, Guvernul își desfășoară cu brio activitatea. Poate nu e nevoie să mai cheltuim bani în general în instituția Președinției? Regret că președintele Igor Dodon nu a înțeles că nu are un cuvânt de spus în baza legii când e vorba despre desemnarea unui ministru și nu are dreptul să intervină în alegerea primului ministru deoarece nu și-a asumat această guvernare”, a spus Andrian Candu.

Imediat după învestirea în funcție a Silviei Radu și a lui Nicolae Ciubuc, și președintele Igor Dodon a publicat un mesaj în care precizează că Guvernul a aprobat cu încălcări grave ale Constituției candidaturile celor doi miniștri.

„Aceste jocuri de-a democraţia cu suspendare sau transmitere a împuternicirilor se vor termina în curând, iar cei care participă la astfel de show-uri şi fărădelegi vor fi înlăturați pe termene mult mai îndelungate”, a scris șeful statului.

Acesta nu este primul conflict dintre Guvern și Președinție, or președintele Igor Dodon a mai fost suspendat anterior de două ori pentru că a refuzat să semneze decretele de numire în funcție a miniștrilor propuși de Partidul Democrat.