VIDEO/ Andrian Candu se întreabă: „Mai avem nevoie de instituția Președinției?”

Replicile dintre instituția Președinției și Partidul Democrat continuă. După ceremonia de învestire a celor doi miniștri noi, Andrian Candu a declarat în fața jurnaliștilor că poate nu mai este necesară cheltuirea banilor pentru instituția Președinției și că în baza legii, Igor Dodon nu are nici un cuvânt de spus atunci când vine vorba de desemnarea miniștrilor.

„Dacă este deja a câta oară, și dacă nu greșesc, a patra oară în care se exercită funcția de președinte prin interimat, îmi pun un semn de întrebare dacă în general mai avem nevoie de instituția Președinției în situația în care Parlamentul își desfășoară activitatea, Guvernul își desfășoară cu brio activitatea. Poate nu e nevoie să mai cheltuim bani în general în instituția Președinției? Regret că președintele Igor Dodon nu a înțeles că nu are un cuvânt de spus în baza legii când e vorba despre desemnarea unui ministru și nu are dreptul să intervină în alegerea primului ministru deoarece nu și-a asumat această guvernare”, a spus Andrian Candu.

Imediat după învestirea în funcție a Silviei Radu și a lui Nicolae Ciubuc, și președintele Igor Dodon a publicat un mesaj în care precizează că Guvernul a aprobat cu încălcări grave ale Constituției candidaturile celor doi miniștri.

„Aceste jocuri de-a democraţia cu suspendare sau transmitere a împuternicirilor se vor termina în curând, iar cei care participă la astfel de show-uri şi fărădelegi vor fi înlăturați pe termene mult mai îndelungate”, a scris șeful statului.

Acesta nu este primul conflict dintre Guvern și Președinție, or președintele Igor Dodon a mai fost suspendat anterior de două ori pentru că a refuzat să semneze decretele de numire în funcție a miniștrilor propuși de Partidul Democrat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Stând în spatele cumătrului atotputernic, finul Andrian Candu se dă în spectacol și întreabă: „Mai avem nevoie de instituția Președinției?”

    Sigur că n-avem nevoie îi răspundem noi, atunci când cumătrul are la îndemână un prezervativ de rezervă lunecos ca tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *