Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Veniturile și cheltuielile Partidului ȘOR…

Veniturile și cheltuielile Partidului ȘOR în 2018: cinci milioane de lei pentru presă și materiale promoționale

În 2018, Partidul Politic ȘOR, ajuns în premieră în parlament în urma alegerilor din 24 februarie curent, a beneficiat de surse de finanțare în sumă de 13,6 milioane de lei. Cheltuielile partidului, pe parcursul anului trecut, s-au ridicat și ele la 13,6 milioane.

Cei mai mulți bani Partidul ȘOR i-a adunat din donații de la persoane juridice. Diverse firme au vărsat în conturile partidului nu mai puțin de 11,1 milioane lei. Membrii de partid au donat, în total, 2,3 milioane de lei, iar din cotizațiile de membru de partid s-au strâns 47,4 mii lei.

Pe parcursul anului 2018, Partidul ȘOR a făcut plăți de 13,6 milioane lei. Pentru întreținerea sediilor au fost cheltuite 3,8 milioane, iar cheltuielile de personal au constituit 1,2 milioane lei.

Partidul primarului de Orhei și proaspăt ales deputat, Ilan Șor, a făcut plăți de peste 5 milioane de lei pentru presă și materiale promoționale.

Alte sume importante au fost cheltuite pentru „bunuri mobile și imobile necesare activității partidului” – 1,2 milioane, dar și pentru servicii de telecomunicații – 971 mii lei.

Conform datelor din raportul financiar depus de partidul lui Ilan Șor la Comisia Electorală Centrală, soldul mijloacelor bănești la sfârșitul anului 2018 constituiau 25,9 mii lei.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, desfășurate în premieră în baza unui sistem electoral mixt, Partidul Politic ȘOR a obținut 7 mandate de deputat.