Va reuși PL să adune suficiente semnături pentru a-l demite pe Dodon? Ce spun experții

Recent, Partidul Liberal (PL) a iniţiat un proces de colectare a semnăturilor pentru demiterea preşedintelui Igor Dodon. Experții însă, sunt de părere că PL nu va reuși să adune numărul necesar de semnături.

„Societatea este așa cum este, Dodon a obținut, cu suportul lui Plahotniuc, majoritatea voturilor și  PL nu este chiar formațiunea politică cea mai credibilă la moment, care ar putea să colecteze numărul suficient de semnături pentru a-l demite pe Dodon”,  spune analistul politic Oazu Nanoi.

 

„Nu cred că este posibil să-l demită. Este o acțiune de PR, să vedem cu ce se va termina, dar este evident că în condițiile actuale, reieșind din faptul cine a început această acțiune pentru a-l demite pe Dodon, șansele de a-l demite sunt nule. Nu Mihai Ghimpu și PL sunt cei care pot, la ora actuală, să-l demită pe Dodon – un partid care are acest rating, care implicat în mai multe scandaluri, inclusiv de corupție…. mai degrabă s-ar putea să se întâmple ca această campanie ar duce la consolidarea mai puternică a electoratului lui Dodon”, afirmă comentatorul politic Anatol Țăranu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ivancelgroaznic

    ” … mai degrabă s-ar putea să se întâmple ca această campanie ar duce la consolidarea mai puternică a electoratului lui Dodon”, afirmă comentatorul politic Anatol Țăranu.”
    Sar parea ca domnu taranu sa aiba dreptate. Shi actsiunea e pornita sa faka PR sub oriche forma. Se shtie ca reklama negativa este foarte buna pentru ca atrazhe atentsia la oameni. Trebe referendum shi munca de esplikatsie la oameni ce insemna pericolu dodon la preshedentsia tari.

  2. Traian

    Nu trebuie fortata o actiune despre care se stie de la inceput ca nu are nici un succes. O fi dezideratul multora, demiterea lui Dodon, dar acest lucru nu se poate face peste noapte. Mai cautati dovezi si poate pana la urma pleaca singur Dodonschi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *