Va accepta Dodon numirea noilor miniștri? Ce spune premierul Filip

Premierul Pavel Filip a declarat în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat că a discutat cu președintele Igor Dodon despre numirea în funcție a celor doi miniștri noi: Silvia Radu și Nicolae Ciubac.

„Am avut discuții ieri cu președintele Dodon pentru că există această comunicare instituțională și eu cred că o să evităm acest blocaj instituțional”, a spus prim-ministrul.

Contactat de ZdG, purtătorul de cuvânt al președinției, Maxim Lebedinschi, nu ne-a oferit un comentariu la acest subiect, menționând că va fi publicată o reacție oficială pentru toți reprezentanții presei.

Igor Dodon a fost suspendat din funcție de două ori pentru că a refuzat repetat să semneze decretele de numirea în funcție a mai multor miniștri propuși de Partidul Democrat. Drept argument, președintele susținea că unii candidați ar fi dat dovadă anterior de lipsă de profesionalism și inconsecvenţă. Președintele a acționat diferit însă în cazul unei alte candidaturi propusă în noul Guvern. Astfel, în luna martie curent, Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcția de ministru al Justiției a magistratei Victoria Iftodi, candidatura PDM la acest post. Șeful statului și-a explicat atunci decizia prin faptul că o cunoaște personal de foarte mult timp pe Iftodi și că aceasta este „una dintre puținele persoane, recomandate de majoritatea parlamentară pentru funcția de ministru, care ar corespunde criteriilor de integritate”.

Foto: presedinte.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Iulia

    Stimate autor, credeti ca e etic faptul ca stirea este din 18.09.2018, insa in fotografie dl Dodon poarta martisor?

  2. Scufița Roșie

    Motanului meu tot i-am pus mărțișor la gât și cred că se pregătește să întâlnească și Anul Nou cu el, dacă nu s-a spânzura până atunci. Ei și ce? Adică, nu-i etic? Poate că nu-i prea “bezopasno”?

  3. Lupul

    Da unde vezi tu mărțișor la Dodonescu, bre Vaniușa (ivancelgroaznic)? Te-ai reținut prea mult în beci, acolo la tine, la Durlești?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *