Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ultima ședință de Parlament a…

Ultima ședință de Parlament a actualului Legislativ. Ce proiecte vor vota deputații

Foto: TV8.md

Deputații se întrunesc astăzi, 7 februarie, în ultima ședință a actualului Legilastiv. Pe ordinea de zi se numără numirea noilor directori ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, numirea lui Marian Lupu în fotoliul de președinte al Curții de Conturi, dar și numirea democratui Anatolie Zagorodnîi în funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Pe agenda deputaților se regăsește și un proiect privind aprobarea structurii Consiliului Concurenții, dar și un proiect cu privire la acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat.

13.48: Veaceslav Untila a fost numit în funcția de director general al consiliului de administrație al ANRE.

12.44: Marian Lupu, a fost numit în funcția de președinte al Curții de Conturi.

12.31: Ștefan Creangă și Eugen Carpov, deputați ai Grupului Parlamentar Popular European, Veaceslav Untila, președintele Curții de Conturi și Octavian Calmîc, fost ministru, au fost numiți de Parlament în funcția de directori ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

12.00: Deputații au acceptat cererea de demisie a lui Veaceslav Untila din funcția de președinte al Curții de Conturi, după ce acesta a fost ales în calitate de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

11.47: Deputatul democrat Anatolie Zagorodnîi a fost numit de Parlament în funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

11.23: Partidul Comuniștilor solicită includerea pe ordinea de zi a unui proiect cu privire la declararea anului 2019 – An al sărbătorii a 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc. Propunerea nu a fost susținută.

11.14: Fracțiunea PCRM a propus includerea pe ordinea de zi a unui proiect pentru condamnarea faptelor de corupere politică. Propunera nu a fost însă susținută de majoritatea deputaților.

11.08: Ședința a început, iar în sală sunt prezenți doar 71 de deputați. Fracțiunea Partidului Socialiștilor lipsește de la ultima ședință a actualului Legislativ.