Strategia lui Chirtoacă privind circumscripția nr. 32: „ACUM are curaj să facă la fel?”

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, intenționează să candideze la un fotoliu de deputat pe circumscripția uninominală nr. 32, care include localitatea sa de baștină, Colonița. Acesta afirmă că va forma un grup de inițiativă care va colecta semnăturile necesare pentru înregistrarea sa drept candidat, dar că nu se va înscrie în cursa electorală dacă va constata, inclusiv prin intermediul sondajelor, că majoritatea alegătorilor din circumscripția respectivă susțin un alt candidat al opoziției pro-europene. 

„În cazul în care se va confirma susținerea din ultimii 10 ani pentru subsemnatul, voi depune dosarul, în ultima zi de înregistrare, și voi participa la alegeri pe această circumsripție. Să vedem însă, dacă simetric, se vor retrage concurenții… Astfel, candidatii vor fi verificați prin prisma „filtrului” alegătorilor, votul unionist și pro-european nu va fi risipit, iar candidații regimului Plahotniuc-Dodon vor putea fi bătuți mai usor”, scrie liderul PL pe pagina sa de Facebook.

Chirtoacă i-ar putea avea drept contracandidați în circumscripția nr. 32 pe vicepreședintele PAS, Mihai Papușoi, candidat din partea blocului ACUM, pe democrata Nina Costiuc și socialista Svetlana Popa. președintele PL susține că nu ar fi fost admis de blocul electoral ACUM în competiția internă pentru „meritocrație”, pentru că formațiunea îl desemnase deja pe vicepreședintele PAS, Mihail Popușoi drept candidat pe circumscripția respectivă.

„Poate ar fi bine de publicat chestionarele completate de toți competitorii din ACUM pentru 32, inclusiv ale celor neadmiși, ca să poată fi vazută „meritocrația”?!”, scrie Chirtoacă, care mai precizează că PL ar fi fost tras pe sfoară de blocul ACUM.

„Aceeași abordare o propun pentru reprezentanții partidelor în toate circumscripțiile (cei din societatea civilă este bine să meargă înainte așa cum au pornit). De exemplu, la Cimișlia merită să fie susținut Gheorghe Răileanu, iar la Leova – Alexandru Bujorean etc. Astfel, vor fi apreciate la modul real meritocrația și ponderea candidaților în circumscirpții, iar în final vom avea un singur candidat pe circumscripție din partea unioniștilor și pro-europenior. Pentru Maia și Andrei: ”if there is a will, there is a way! (Dacă există voință, există o cale! – n.r.)” ACUM are curaj să facă la fel? Nu uitați, termenul limită este Ziua Unirii, 24 ianuarie, aveți grijă să nu “intârziați”!”, mai scrie Chirtoacă.

Din circumscripția nr. 32 fac parte localitățile Bubuieci, Budești, Ciorescu, Colonița, Condrița, Cricova, Cruzești, Ghidighici, Grătiești, Stăuceni, Tohatin, Vadul lui Vodă și Vatra din mun. Chișinău.

La începutul săptămânii curente, negocierile între PL și blocul electoral ACUM, format din PPDA și PAS, au eșuat după ce politicienii nu au ajuns la un numitor comun privind desemnarea candidaților pe circumscripțiile uninominale. Disocierea PL de ACUM s-a produs cu lansarea de acuzații la adresa politicienilor Andrei Năstase și Maia Sandu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. Lider Moldovan

  Dorine încă nu-i târziu să îndrepți tot răul pe care l-ai făcut. Trebue doar să:
  Să-l fugărești la 10 km de sediul PL pe moșul tău cu muște Mișa Ghimpu;
  Să-ți ceri scuze de la Blocul Acum pentru toate injuriile din partea PL;
  Să renunți de a da singurul vot pe care îl poate lua PL lui Dodon și Plahotniuk;
  Pentru asta trebue, ca PL să nu participe la alegeri și să susțină Blocul ACUM.

 2. Dromihetes

  Electorala 2019 are nevoie de personalitati asemenea celor care au fost in parlamantul dar nu de politiicieni care mereu se bat intre ei. Cu ce se alege poporul de la certareti ?? Nu de alta dar se bat ai nostri cu zisii tot ai nostri… Dar castiga altii Cei straini Idealului mare – Reîntregirea si Bunastarea Neamului. Ar trebui sa fie o competitie a argumentelor pentru a atrage si alolingvii la Opera comuna – Unitate si Concordie in RM si Reunificarea Neamului. Uneori ma intreb Oare cum ar fi vorbit unii transnistreni, daca nu veaneau la timpul respectiv la est de Nistru…. Acelas acad Soltan scriitor Besleaga, crainica Vera Mereuță ????

 3. Dromihetes

  lpa De citit daca nu veneau la Chsinau la timpul respectiv de la est de Nistru…. Ar fi avut destinul liceenilor de la institutie cu predare in limba romana ???

 4. Flaviu Baghiu

  MANEAUA LUI PLAHOTNIUK

  Talpa Iadului Plahotniuk
  N-are frică de bucluc,
  Răsună iadul de manele
  Și nu se teme de belele,
  Țopăie Talpa Iadului, năuc
  Nici că-i zice Plahotniuk,
  Cântă dracii lui manele
  Beau vin și strigă rele:
  “Am să beau și o să beau,
  Pân-o face mâța “miau!”
  Și cocoșul “cucurigu!”,
  Că la noi e tot câștigu!
  Iar la Maia și cu Andrei
  Doar curul plin de vânătăi,
  Și Mișa Ghimpu cu netotul
  Otrăvindu-le-n viață totul.

 5. ivancelgroaznic

  “Astfel, candidatii vor fi verificați prin prisma „filtrului” alegătorilor,” Da, prin prisma legilor si justitiei, nu se poate a verifica? Asta priveste pe nemernicu de Chirtoaca, hot, bandit si candidat la dubala. Aista mai are voe sa candideze la ceva ? Ce spune justitia ? Sau e oarba iarasi?

 6. Traianus

  MANEAUA LU’ PLAHOTNIUK

  Am să beau, să beau, să beau,
  Pân-o face Maia “miau!”
  Și Angrei “cucurigu!”,
  Că la noi e tot câștigu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *